Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. lipnja 2012.

Suorganizatori programa su Krapinsko-zagorska županija i Obiteljski centar Krapinsko-zagorske županije. Riječ je o programu u sklopu kojeg djeca osnovnih i srednjih škola u sklopu nastavnih predmeta izrađuju likovne, literarne i dramske radove kroz koje izražavaju svoje stavove i razmišljanja na određenu temu. Stružni žiri, koji su ove godine činili Vesna Kranjec Čižmek, povjesničarka umjetnosti, Veronika Ferček-Cekol, profesorica hrvatskog jezika i književnosti te Adalbert Turnera, glumac i pjevač, odabrao je najbolji rad iz svake kategorije nižih i viših razreda osnovne škole te srednje škole.

Ove godine učenici su svoje likovne, literarne i dramske radove pripremili na temu „Mogu promijeniti svijet!“. U program su se uključile dvije srednje te 15 osnovnih škola. Na županijsko finale natječaja dospjelo je ukupno 79 rada u čijoj je izradi sudjelovao ukupno 171 učenik.

Županijsko finale natječaja uz prigodni program i otvorenje izložbe radova pristiglih na županijsku razinu održalo se 12. lipnja 2012. godine u auli Srednje škole u Krapini. Prigodne poklone te pohvalnice učenicima i školama podijelila je županica Sonja Borovčak zajedno s ravnateljem Centra Svetislavom Jokom.