Zagorje
Bajka na dlanu

Sajam poslova u Krapinsko-zagorskoj županiji

Datum objave: 23. ožujka 2012.

Sajmom se potiče direktni kontakt između poslodavaca i potencijalnih radnika, aktivnost u traženju posla, partnerstvo svih dionika na tržištu rada te pružanje informacija o mogućnostima obrazovanja, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja uz naglašavanje važnosti znanja i vještina potrebnih na tržištu rada. Sudjelovalo je 80-tak izlagača, poslodavaca i obrazovnih ustanova, uz niz drugih događanja među kojima su organizirane prigodne radionice, okrugli stol i multimedijske prezentacije poslodavaca te programa za obrazovanje odraslih. Uz pročelnicu Mirjanu Jurman, na otvorenju su govorili gradonačelnik Krapine Josip Horvat, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i zamjenica župana Sonja Borovčak, koja je i otvorila Sajam.

Otvorenje su uveličali prigodnim programom učenici Glazbene škole Pregrada, učenici Škole za umjetnost, dizajn, odjeći i grafiku iz Zaboka revijom odjeće i učenici Srednje škole Krapina revijom frizura.

Sajam je posjetilo više od tisuću ljudi, a susret posloprimaca i poslodavaca omogućio je da poslodavci traže radnike i primaju životopise. Učenici osnovnih i srednjih škola imali su prilike pogledati prezentacije zanimanja za koja se mogu školovati jer je u okviru sajma organiziran i Dan profesionalnog usmjeravanja. Za posjetitelje su organizirani autobusi ne bi li tako što više odraslih, ali i učenika, budućih posloprimaca, moglo doći u doticaj s potražnjom na tržištu rada i mogućnosti obrazovanja, doškolovanja i prekvalifikacija.