Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 22. ožujka 2012.

Nova vještina polaznicima ovih tečajeva važna je kako u privatnom životu, tako i u traženju zaposlenja, obogaćujući njihovo znanje i kvalifikacije stečene tijekom prijašnjeg, redovnog školovanja. Projekt je omogućio i dokazao da ograničenja zapravo ne postoje, jer su i teoriju i praksu uspješno svladale, između ostalih, i osobe s oštećenjem vida i oštećenjem sluha. Uz predavače, polaznicima su u svladavanju gradiva i na vježbama bili na raspolaganju stručni asistent projekta, kao i volonterka. Projektom je osim toga bio osiguran i prijevoz, što je također od od iznimne važnosti, obzirom da mnogi od polaznika žive u udaljenim naseljima naše županije koja i inače imaju slabe linije javnog prijevoza.

Inače, u tijeku su još dva, oba verificirana, obrazovna programa – onaj za specijaliste web dizajna koji se provodi u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku te program obrazovanja oblikovanja keramike u Srednjoj školi Bedekovčina. Koncem mjeseca kreće i edukacija izrade tradicijskih drvenih igračaka koja će biti organizirana u Mariji Bistrici.

Dodajmo još da će se u okviru projekta „Unlimited“ održati i informativna radionica za poslodavce u sklopu ovogodišnjeg Sajma poslova u Krapini 22. ožujka. Na njoj će poslodavci moći dobiti uvid u poticaje za poslodavce kod zapošljavanja osoba s invaliditetom, steći predodžbu o njihovim znanjima i vještinama te čuti neke primjere iz prakse.