Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 6. prosinca 2011.

Na održanom Javnom potpisivanju ugovora o bespovratnoj dodjeli sredstava za prijavljene projekte poljoprivrednih udruga, zamjenik župana, Anđelko Ferek-Jambrek, sklopio je sa predsjednicima poljoprivrednih udruga 15 ugovora, ukupne vrijednosti 121.950,76 kuna.

Na natječaj koji je bio objavljen od 14.10. do 14.11.2011. pristiglo je 17 zahtjeva Udruga od čega dva zahtjeva nisu u skladu s Pravilnikom te su kao takva i odbijena od strane Povjerenstva.

Prilikom potpisivanja ugovora zamjenik župana, Ferek – Jambrek, rekao je kako je cilj ovih bespovratnih potpora osnažiti udruge koje rade, a to se nastojalo i kod odabira kriterija po kojima su potpomognute udruge izabrane. „Novac koji Županija dodjeljuje udrugama iskoristit će se za unapređenje proizvodnje kroz nabavu novih strojeva i potrebne opreme. Udruge će, uz županijsku potporu od čak 50 posto, na taj način unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju i stoga smatram ovakav način dodjele bespovratnih sredstava najboljim. Upravo ovakav pristup osigurava razvoj i širenje poljoprivredne proizvodnje“ – izjavio je zamjenik župana Ferek – Jambrek.

Prezentirajući zahtjeve i stavke za koje su odobrene potpore udrugama, županijski pročelnik za poljoprivredu, mr.sc. Luka Čuljak, istaknuo je važnost poticanja poljoprivredne proizvodnje u našoj županiji, ali i naglasio da će, ukoliko županijska sredstva neće biti utrošene u realizaciju prijavljenih projekata, druge morati vratiti sredstva u županijski proračun.

Popis udruga kojima su dodijeljena sredstva sa dodijeljenim iznosima možete preuzeti ispod teksta.