Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 27. srpnja 2011.

Anđelko Ferek – Jambrek, zamjenik župana, istaknuo je kako je upravo u tom dijelu Zagorja povećan opseg investicija u cestogradnji, a čemu svjedoči činjenica da se dva sanirana mosta nalaze upravo u istočnom dijelu Krapinsko-zagorske županije. Zamjenik župana bio je iznimno zadovoljan rezultatima radova na batinskom mostu te se složio s ocjenom da je riječ o mostu koji predstavlja važnu prometnu poveznicu naselja sa gradom Zlatarom.

U Donjoj Batini čelnici Županije obišli su i Područnu školu čije je krovište obnovljeno sredstvima Krapinsko-zagorske županije. Riječ je o školi koju pohađa 14 učenika s područja Donje Batine, a nalazi se u sklopu Osnove škole Zlatar. Riječ je o investiciji od 210 tisuća kuna.

Sonja Borovčak, zamjenica župana, nakon susreta sa ravnateljicom OŠ Zlatar pod koju Područna škola u Donjoj Batini spada, pohvalila je napore koji su uloženi u obnovu krovišta škole koja već ima i obnovljene prozore, te najavila kako će, ako financijska situacija to dopusti, Županija školi, povodom obljetnice, pokloniti i novu fasadu. Zamjenica župana istaknula je i važnost provođenja projekata, prije svega energetske učinkovitosti, koji se provode u brojnim školama naše županije.