Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 20. srpnja 2011.

Župan Hajdaš Dončić je istaknuo: „Krapinsko-zagorska županija u skladu s politikom energetske učinkovitosti i globalnim ciljevima Lisabonskog ugovora Europske unije ulaže u razvoj korištenja energetski obnovljivih izvora energije. Želimo pokazati da je Krapinsko-zagorsku županiju vidimo kao bajku na dlanu, ugodnim mjestom za život, rad i razvoj.“

 

Zadovoljan odazivom građana u ovom krugu natječaja, zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek naglasio je kako je subvencija Krapinsko-zagorske županije ove godine veća i iznosi 17.100,00 kn.

 

Iznosi kojima se potiče građane na korištenje obnovljivih izvora energije samo u ovom krugu natječaja iznose više od 180 tisuća kuna. Isplatit će se 10 subvencija u iznosu od 57% opravdanih troškova investicije, do iznosa od 17.100,00 kuna te 1 subvencija u visini 44,25% vrijednosti investicije, do maksimalnog iznosa od 13.275,00 kuna.

 

Župan Hajdaš Dončić naglasio je važnost poticanja niza mjera energetske učinkovitosti za građane naše županije kao što su, uz iznimno bitna ulaganja u energetsku učinkovitost zagorskih škola, ugradnja geotermalnih dizalica topline za grijanje, hlađenje i pripremu potrošne tople vode, ugradnja fotonaponskih otočnih sustava, ugradnja kotlova na pelete za grijanje i pripremu potrošne tople vode te ugradnja pirolitičkih kotlova na ogrjevno drvo.

 

Budući da se radi o otvorenom natječaju, prijave se mogu slati do kraja ove godine.