Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. lipnja 2011.

Uvodna konferenciju projekta ‘Mreža za razvoj poduzetnosti mladih – POM’ održati će se u srijedu 15. lipnja 2011. godine s početkom u 10.00 sati u Zaboku, Trg Dragutina Domjanića 6 (Centar za mlade Krapinsko-zagorske županije – Zelena dvorana).

 

U travnju 2011. godine započela je provedba projekta ‘Mreža za razvoj poduzetnosti mladih – POM’ u okviru Operativnog programa IPA Slovenija-Hrvatska 2007-2013 (IPA Komponenta 2. Prekogranična suradnja).

 

Vodeći partner projekta je Regionalni sklad dela Podravje iz Maribora, a partneri na projektu su Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (OS Maribor, OS Celje, OS Ptuj, OS Sevnica), Hrvatski zavod za zapošljavanje PS Krapina, PS Čakovec, PS Varaždin i Zagorska razvojna agencija d.o.o..

 

Opći prekogranični cilj projekta je uspostaviti konzistentnu potpornu okolinu za jačanje poduzetnosti i međuregionalnog sudjelovanja mladih te doprinijeti većem gospodarskom rastu i konkurentnosti prekograničnog područja.

 

Uz pozdravne govore zamjenice župana Krapinsko-zagorske županije gđe. Sonje Borovčak , te vodećeg partnera i projektnih partnera iz Hrvatske i Slovenije, predviđeno je predstavljanje projekta POM (Mirjana Jurman, pročelnica HZZ PS Krapina i Karmen Vaupotič, voditeljica projekta, Regionalni sklad dela Podravje), a od strane predstavnika Agencije za mobilnost i programe EU biti će predstavljen Program za cjeloživotno učenje i program Mladi na djelu.