Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. svibnja 2011.

Privedeni su kraju radovi na rekonstrukciji Županijske ceste 2198 u Vučaku u smjeru Bedekovčine. Župan Siniša Hajdaš Dončić je danas, 10. svibnja 2011., u pratnji Anđelka Ferek-Jambreka, zamjenika župana u resoru gospodarstva, Jasmina Krizmanića, ravnatelja Županijske uprave za ceste te Željka Horvata, pročelnika Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu otvorio za promet dionicu Županijske ceste koja povezuje Bedekovčinu i Vučak.

U listopadu prošle godine župan Hajdaš Dončić otvorio je radove na spomenutoj cesti u nadi kako će poboljšanje infrastrukturnih uvjeta u Vučaku doprinijeti cjelokupnom razvoju. Obnovljena dionica ceste nije imala adekvatan asfaltni sloj za daljnje prometovanje i prijetile su određene opasnosti za sudionike u prometu pa je rekonstrukcija ceste bila nužna kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje prometa na relaciji Vučak – Bedekovčina. Cjelokupna investicija u rekonstrukciju ceste duge 750 metara iznosila je milijun i tristo tisuća kuna od čega je dio utrošen na proširenje propusta nužnog za omogućavanje istodobnog dvotračnog prometa vozila u oba smjera. Ravnatelj Županijske uprave za ceste, Jasmin Krizmanić, naglasio je kako je Županijska cesta koja povezuje Bedekovčinu i Vučak bila najteža dionica za rekonstrukciju i upravo se zbog toga čekalo dugi niz godina s početkom radova na toj dionici. Inače, Krizmanić je dodao da je ove godine u Županijskoj upravi za ceste planirano presvlačenje asfaltom 32 dionice cesta što ukupno iznosi 25 kilometara, a trenutno je zatvorena cesta Zlatar – Gornja Batina zbog početka radova na njezinoj sanaciji.

Izrazivši zadovoljstvo završetkom radova na ovako važnom projektu, Siniša Hajdaš Dončić naglasio je: „Rekonstrukcija ove dionice Županijske ceste bila prioritet zbog povezivanja stanovništva Bedekovčine sa stanovništvom Donje i Gornje Stubice i sretan sam što će ova cesta biti puštena u promet već danas. Ovaj projekt važan je za lokalno stanovništvo, ali i za cijelu Županiju, a ovakvim infrastrukturnim ulaganjima potičemo razvoj u svakom dijelu našeg Zagorja.“