Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. svibnja 2011.

Župan Siniša Hajdaš Dončić je danas, 3. svibnja 2011., zajedno sa svojim zamjenicima, Sonjom Borovčak i Anđelkom Ferek – Jambrekom, upriličio svečani prijem našeg najuspješnijeg orača, Tomislava Kuharića, koji će nas i ove godine, u ime Hrvatske reprezentacije orača, predstavljati na Svjetskom prvenstvu, a koje se održava u Švedskoj.

Župan se obratio s riječima podrške i zaželio puno sreće Tomislavu Kuhariću na nadolazećem natjecanju i pritom je naglasio: „Dugogodišnje održavanje natjecanja orača i postignuti uzastopni uspjesi kruna su i dokaz sustavnog ulaganja u mlade i njihovo poticanje na bavljenje poljoprivredom. Samo modernizacija rada u poljoprivredi može dovesti do njenog održivog razvoja, a to se prije svega postiže obrazovanjem i edukacijom.“

Tomislav Kuharić nosi za sobom brojne uspjehe, četiri puta je pobijedio na Županijskom natjecanju u oranju, a već treći puta se plasirao na Svjetsko prvenstvo. Ove godine ono će se održati u Švedskoj, 13. i 14. svibnja. Kuharić se obratio prisutnima i kazao kako su mu brojna natjecanja pružila priliku da stekne puno kontakata i iskustva te se nada da će na natjecanju u Švedskoj opravdati povjerenje svih koji ga podupiru.

Luka Čuljak, pročelnik za poljoprivredu Krapinsko-zagorske županije, a ujedno i predsjednik Udruge orača Krapinsko-zagorske županije te trener državne reprezentacije orača rekao je kako je postojanje županijske reprezentacije orača i njihovo zalaganje potvrda činjenici da se Krapinsko-zagorska županija opredijelila za sektor poljoprivrede te da time možemo biti primjer i drugim dijelovima Hrvatske.