Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. svibnja 2011.

Projekt „Sretna djetelina s četiri lista“, financirana sredstvima Europske unije, kojem je nositelj Institut regija Europe sa sjedištem u Salzburgu, a jedan od partnera Krapinsko-zagorska županija, nastavlja s predviđenim aktivnostima.

Putujuća izložba likovnih radova „Regionalna kultura = europska kultura“ od sutra će biti otvorena u Muzeju Međimurja u Čakovcu. Četrdesetak umjetnika iz regija i gradova partnera tako će svoje radove predstaviti hrvatskoj publici, a našu županiju predstavljaju Mirjana Smolić, Jasminka Končić i Sonja Pavlina. Sutrašnjem svečanom otvorenju putujuće izložbe u Čakovcu prisustvovat će i zamjenica župana Sonja Borovčak. Nakon Čakovca izložba 15. lipnja seli u Maribor, potom koncem srpnja u mađarski Kormend, a 15. rujna u austrijski Neuhaus am Klausenbach.

Naredna aktivnost ovog projekta je zajedničko obilježavanje Dana Europe 9. svibnja u mađarskom Szentgotthardu. Oko 300 sudionika iz partnerskih gradova i regija iz Mađarske, Austrije, Distrikta Brčko, Slovenije i Hrvatske zajedničkim će programom obilježiti ovaj dan, a glazbenu scenu naše županije predstavit će usnoharmonikaš Tomislav Goluban.