Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 21. travnja 2011.

Prilikom obilaska župan Hajdaš Dončić je izjavio: „Bolnica Sveta Katarina, zasigurno jedna od najmodernijih bolnica u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, uskoro će otvoriti svoja vrata kao privatna bolnica specijalizirana za ortopediju, kirurgiju, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a čije će usluge biti dostupne i osiguranicima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Vrijednost cjelokupne investicije iznosi 30 milijuna kuna.“ 

Specijalna bolnica Sv. Katarina, čiji je privatni investitor Janko Andabak, nalazi se u iznajmljenom prostoru Opće bolnice Zabok. Bolnica broji više od dvadeset djelatnika, opremljena je najsuvremenijom medicinskom tehnologijom i stručnim zdravstvenim osobljem.

Kroz bolnicu, koja je u posljednjoj fazi pripreme i opremanja, župana i njegove zamjenike provela je Ljubica Crnošija, glavna sestra specijalističko-konzilijarne djelatnosti. Bolnica se ističe modernim interijerom i vrhunskom tehnološkom opremljenošću. Najsuvremeniji uređaj za magnetsku rezonancu, color doppler ultrazvučni uređaj, sofisticirani operacijski stolovi  samo su dio medicinske opreme Specijalne bolnice Sv. Katarina koji će poboljšati kvalitetu rada medicinskog osoblja, ubrzati dijagnosticiranje bolesti i liječenje svih pacijenata. Bolnica raspolaže s dvije velike i dvije manje operacijske sale iznimne opremljenosti, dnevnom bolnicom za kraće zadržavanje pacijenata, bolničkim odjelom kapaciteta 15 kreveta te brojnim segmentiranim ambulantama, pomoćnim prostorima, laboratorijem.   

Prilikom posjeta župan Hajdaš Dončić upoznao se s dijelom medicinskog osoblja i pohvalio nastojanje bolnice da okupi stručni tim ljudi s iznimno vrijednim iskustvom koji će brinuti o zdravstvenim potrebama svojih korisnika, posebno Zagorki i Zagoraca.