Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 12. travnja 2011.

10. sajamska priredba PROIZVODI HRVATSKOG SELA

 

Dana 15., 16. i 17. travnja 2011., na jezeru Bundek u Zagrebu, održava se 10.sajamska priredba Proizvodi Hrvatskog sela.

S ciljem promocije i prodaje proizvoda manjih poljoprivrednih gospodarstava i ove godine Krapinsko-zagorska županija je osigurala svojim proizvođačima besplatan prostor za izlaganje kroz sva tri dana izložbe Proizvodi hrvatskog sela. Posebno ohrabruje da su proizvođači prepoznali važnost ove priredbe jer se ove godine prijavio najveći broj izlagača do sada. Na „Proizvodima hrvatskog sela“ izlagati će 20 proizvođača iz Krapinsko-zagorske županije, a očekuje se oko 20.000 posjetitelja.

Predstavljanje Krapinsko-zagorske županije održati će se u nedjelju 17.04.2011.godine s početkom u 13.00 sati.

 

Pored tradicionalne izložbe hrane, pića, rukotvorina i suvenira 10.sajam PROIZVODI HRVATSKOG SELA ponudit će I prodajnu izložbu Drvo je prvo, V izložbu hrvatskih pasmina domaćih životinja, III Bambino kup, ocjenjivanje izložbenih proizvoda te pripremanje i kušanje hrvatskih tradicionalnih jela.

Tijekom održavanja proljetnog sajma nastupit će više kulturno-umjetničkih društava i tamburaških sastava.

 

Važnost ovog jubilarnog 10.sajma PROIZVODI HRVATSKOG SELA je što u vrijeme gospodarske krize pomaže manjim seljačkim gospodarstvima i obrtnicima da održe i prošire svoju proizvodnju te sačuvaju posao.