Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 1. travnja 2011.

ŽUPANIJSKO POPISNO POVJERERNSTVO

KLASA: 953-02/10-01/01

URBROJ: 2140/01-02-11-72

Krapina, 1. travnja 2011.

OBAVIJEST

građanima povodom Popisa stanovništva,

kućanstava i stanova 2011.

 

Uoči početka Popisa 2011. obraćamo se sa priopćenjem kojim želimo svim građanima skrenuti pažnju kako se pripremiti i spremni dočekati popisivača.

Popis 2011. se provodi od 1.-28. travnja, prema stanju na dan 31. ožujka 2011. u 24 sata, što se smatra kritičnim trenutkom Popisa.

U tom razdoblju, od 8-20,00 sati, građani bi trebali dočekati popisivača kod kuće, a ukoliko ih popisivač ne zatekne, ostavit će im Obavijest o ponovnom dolasku. U slučaju da ih ni tad ne zatekne, kućanstvo se može popisati u svom Popisnom centru. Radno vrijeme svakog Popisnog centra u našoj Županiji bit će od 8-20,00 sati.

Kako se pripremiti za davanje podataka?!

Građani bi trebali pripremiti osobne identifikacijske brojeve, ili brojeve osobnih iskaznica za sve članove kućanstva.

Za učenike i studente dobro je pripremiti podatke o završenoj školi, te kakvu školu/ studij trenutno pohađaju. Zaposleni građani mogu pripremiti podatke članu kućanstva koji će davati podatke za njih o: postignutom obrazovanju, zanimanju, adresi i djelatnosti tvrtke u kojoj rade.

Na popisnom obrascu za stan i kućanstvo nalazi se pitanje vezano uz korištenje poljoprivrednog zemljišta, te je dobro pripremiti si unaprijed podatke o površini oranica, voćnjaka, vinograda, livada i pašnjaka koje koriste, kako bi popisivaču ubrzali rad, a tu je dobro spomenuti da se popisom obuhvaća korišteno zemljište i izvan naselja popisa.

Ako na kućnu adresu građanima stignu prethodne ili pomoćne popisnice ( iz inozemstva ili iz MUP-a, Ministrastva unutarnjih ili vanjskih poslova ili iz Ministarstva obrane), iste trebaju predati popisivaču ili u svoj Popisni centar.

Podaci se daju na izjavu i čuvaju se kao službena tajna.

…..jer zemlju čine ljudi!

                                                                             ŽUPANIJSKO POPISNO POVJERENSTVO

                                                                                 KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE