Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 20. rujna 2010.

Krapinsko-zagorski župan, Siniša Hajdaš Dončić, danas je obišao poplavljena područja u slijevu rijeke Sutle. U pratnji gradonačelnika, Željka Kolara, te načelnika, Dragutina Ulame i Antuna Hrelje, župan je obišao područje grada Klanjca te općina Kumrovec i Kraljevec na Sutli. Zamjenik župana, Anđelko Ferek – Jambrek obišao je poplavljena područja u općini Zagorska sela te se osvjedočio o stradalim poljoprivrednim zemljištima i ugroženim kućama na poplavljenim područjima. 
Tom prigodom župan je istaknuo kako će, po svemu sudeći, biti proglašenje elementarne nepogode u određenim dijelovima Krapinsko-zagorske županije, ali će odluka biti donesena nakon što stignu izvještaji sa svih poplavljenih područja. O odluci će javnost biti pravovremeno obaviještena.
Prilikom posjeta području Općine Kumrovec župan je obišao i domaćinstvo g. Poljanec Josipa, a koje broji 40 krava. Župan je prilikom posjeta obećao pomoć stradalima i izrazio nadu da država neće štedjeti kada je riječ o pomoći najpotrebitijima, o onima čija je egzistencija direktno ugrožena poplavama na području naše županije.

(FOTO: Večernji list)