Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. svibnja 2010.

Project Cycle Management  objedinjuje pet faza:
1.      Programiranje – odnosi se na utvrđivanje općenite strategije u pojedinoj državi.
2.      Identifikacija – konkretnih mjera/projekata za koje se traži (su)financiranje EU.
3.      Formulacija – priprema konkretne projektne dokumentacije te njihovo ocjenjivanje od strane Europske Komisije.
4.      Provedba – dogovorena financijska sredstva iskorištavaju se na način da se ispuni svrha pojedine mjere/projekta.
5.      Evaluacija – sistematsko ocjenjivanje završenog projekta.
U tjednu od 12. do 15. travnja održana je prva u nizu radionica na temu Upravljanje projektnim ciklusom. Edukaciji je prisustvovalo 18 osoba, većinom djelatnika Krapinsko – zagorske županije, županijskih institucija, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, OKKZŽ te HGK ŽK Krapina.
Edukacija je započela uvodom u projektni ciklus te izradom stabla problema i stabla ciljeva temeljenih na konkretnim projektnim idejama polaznika. Drugi dan započeo je razradom logičke matrice po grupama, a zatim su se polaznici upoznali sa prijavnim obrascem u okviru IPA programa prekogranične suradnje. Zadnji dan se izradio proračun projekta. Sudionici su putem anketnog listića edukaciju ocijenili vrlo kvalitetnom i korisnom za daljnje obavljanje svog poslovanja.
Nakon uspješno završenog prvog tjedna edukacija u sklopu Upravljanja projektnim ciklusom, Zagorska razvojna agencija nastavila je upoznavati ravnatelje i učitelje osnovnih i srednjih škola s područja Županije te predstavnike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, PS Krapina o fazama projektnog ciklusa.  Na predavanjima su polaznici razradili projektne ideje škola u okvirima prošlog raspisa IPA IV. komponente – Razvoj ljudskih potencijala.
Zadnja u nizu edukacija započiela u ponedjeljak, 3. svibnja te joj je prisustvovalo ukupno 32 osobe, zaposlenika jedinica lokalne samouprave, članova udruga, privatnih osoba te predstavnika privatnih tvrtki s područja Županije.
Osamdesetak sudionika ove edukacije kojom su se upoznali s neophodnim znanjem kako projekt zapravo treba pripremati i realizirati, na prigodnoj će svečanosti dobiti i potvrde o sudjelovanju. Njih će im 17. svibnja u 12 sati u maloj dvorani POU Krapina uručiti župan Siniša Hajdaš Dončić.