Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. travnja 2009.

Županica Sonja Borovčak danas je na prigodnom prijemu osobno uputila čestitke četvorici dobrovoljnih davatelja krvi sa stotinu i više davanja. To su Dragutin Brleković s područja Gradskog društva Crvenog križa Zlatar, zatim Ignac Vidovič s područja zabočkog Crvenog križa te Ivan Kralj i Viktor Tušek  s područja Gradskog društva Krapina. Ističući njihovu plemenitost i nemjerljiv humanitarni čin, županica je kazala kako trebamo biti ponosni na njihov uspjeh, kao i podršku da se dobrovoljno davalaštvo približi i mladima.
Dr. Ivica Balagović, predsjednik Županijske organizacije Crvenog križa napomenuo je kako je naša Županija već 8 godina najuspješnija, odnosno da brojnošću davanja dvostruko premašujemo državni prosjek. Spomenuti dobrovoljni davatelji stotinu i više davanja napunili su u 2007. godini i dobitnici su odličja Reda Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinski, koje im je – u prigodi Dana zdravlja – u ime Predsjednika Stjepana Mesića dodijelio ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović.
Dodajmo da će darivateljima koji su u 2008. napunili brojku od 100 i više davanja, odličja biti uručena uz Međunarodni dan dobrovoljnog davanja krvi, koji se obilježava 25. listopada.