Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 6. travnja 2009.

Od 3. do 5. travnja je na zagrebačkom Bundeku u organizaciji Agrarnog savjetovanja iz Zagreba, Zagrebačke županije i Grada Zagreba održana sajamska priredba izložbenog i prodajnog karaktera – „Proizvodi hrvatskog sela“. I ovoj, osmoj po redu izložbi,  osnovni je  cilj bila promocija, a ujedno  i prodaja proizvoda hrvatskog sela, kao i opskrba potrošača proizvodima  do kojih se teže dolazi.
Među ukupno 350 izlagača s područja cijele Hrvatske svoje je proizvode predstavilo i njih  11 iz Krapinsko-zagorske županije:  Mini mljekara „Veronika“ iz Desinića, Mesnice „Mraz“ iz Kraljevca na Sutli, Vinogradarstvo Petrovečki iz Svetog Križa Začretja, potom PZ Puran zagorskih brega, Zagorjeplod d.o.o. Lobor, zatim OPG Frčko iz Konjščine, Kozjak iz Svetog Križa Začretja, kao i OPG Nucak iz Konjščine, te izlagači Kunić iz Marije Bistrice, Kralj Zabok i AGRI BZ Desinić.
Krapinsko-zagorska županija je financirala izložbeni prostor za naše izlagače, u subotu predstavljene u okviru zasebne promocije, kojoj su prisustvovali županica Sonja Borovčak i direktor Zagorske razvojne agencije Siniša Hajdaš Dončić.