Zagorje
Bajka na dlanu

Održan tradicionalni susret županice i svećenika

Datum objave: 23. veljače 2009.

Ovogodišnji tradicionalni susret Sonje Borovčak, Krapinsko-zagorske županice sa voditeljima rimokatoličkih župa s ovog područja održan je u petak u zabočkom restoranu Kušan. Svečanost je započela uz najljepše zagorske popevke u izvedbi Gordane Ivanjek uz pratnju Darka Berovića.
– Svećenici i političari imaju zajedničku poveznicu služenje ljudima. Mi koji raspoređujemo novac moramo se brinuti o tome da je to novac sviju nas i da se moramo ponašati manirom do-broga gospodara, moramo prepoznati ono što ljudima stvarno treba i u komunikaciji s ljudima koji su nam dali povjerenje moramo zajednički graditi naš boljitak, boljitak svake općine i grada i cijele županije – rekla je županica Sonja Borovčak dodavši da županija nema mnogo novca, ali nastoji pomoći u obnovi sakralnih objekata, a uključena je i u sufinanciranje asfaltiranja prema njima što će se, bez obzira na krizu, nastaviti i ove godine.
 
Za vjerske objekte preko 1,2 milijuna kuna
Krapinsko-zagorska županija je prošle godine dala oko 1,2 milijuna kuna za različite projekte koji se tiče vjerskih zajednica 550 tisuća kuna na području cijele Županije.  Od tog iznosa 550 tisuća kuna je izdvojeno  za različite rekonstrukcije i dogradnje pojedinih crkvi, obnovu kapela i tornjeva, potom za obnove oltara i crkvenog inventara, obnove krovišta, zatim različite pomoći za obnovi zidnih oslika, izradu kipova, uređivanje zbirki, obnovu orgulja i niz drugih aktivnosti. Dok je za uređivanje i asfaltiranje pristupnih cesta crkvama, grobljima i  kapelicama  potrošeno  678 tisuća kuna.