Zagorje
Bajka na dlanu

Županija uspješno predstavljena na Jesenskom sajmu u Grazu

Datum objave: 3. listopada 2008.

Županica Krapinsko- zagorske županije Sonja Borovčak sudjelovala je 30. rujna na Danu Hrvatske koji se već tradicionalno održava u sklopu Jesenskog međunarodnog sajma u austrijskom gradu Grazu, na kojem je ove godine bila predstavljena Krapinsko-zagorska županija. Programu je kao počasni gost bio nazočan predsjednik Republike Hrvatske gospodin Stjepan Mesić, kao i ministar regionalnog razvoja, gospodin Petar Čobanković.
Predsjednik je u svom pozdravnom govoru naglasio važnost suradnje Hrvatske i Austrije, dok je ministar Čobanković istaknuo  sve mogućnosti buduće suradnje te razjasnio strategiju regionalnog razvoja.
Županica je u svojoj prezentaciji predstavila Županiju, njeno gospodarstvo te proteklu suradnju Županije s Austrijom, ali i naglasila mogućnosti za buduću suradnju ne samo na području gospodarstva, već i u drugim sektorima.
Jednoglasno je mišljenje da je cjelokupna prezentacija naše Županije bila izuzetna, a na koncu dodajmo da su među izlagačima bili predstavnici, odnosno članice Obrtničke komore KZŽ te HGK Županijske komore Krapina.U poslijepodnevnim satima održan je forum «Susret regija» na tri teme – gospodarenje otpadom, vodno gospodarstvo te  biomasa.
 
Svrha foruma bila je uspostava kontakata hrvatskih i austrijskih poduzetnika sa svrhom razmjene iskustava i razvijanja budućih projekata.