Zagorje
Bajka na dlanu

Konferencija o Instrumentu pretpristupne pomoći u Krapini

Datum objave: 29. rujna 2008.

Instrument pretpristupne pomoći – IPA, koji zamjenjuje dosadašnje programe poput CARDS, PHARE i drugih, glavna je tema konferencije koju Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva organizira u petak, 3. listopada s početkom u 10,00 sati u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini. Na skupu će govoriti ministar Petar Čobanković te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU Hrvoje Dolenec.
Skup je namijenjen svim potencijalnim ili aktualnim prijaviteljima projekata – predstavnicima jedinica lokalne samouprave, državnim tijelima, javnim i znanstvenim institucijama i ustanovama, nevladinim udrugama, poslovnoj zajednici, socijalnim partnerima i ostalima koji mogu aplicirati, a bit će predstavljeno svih pet komponenti – pomoć u tranziciji i izgradnja institucija, prekogranična suradnja, potom regionalni razvoj, razvoj ljudskih potencijala te ruralni razvoj.
S obzirom na status Hrvatske kao zemlje kandidata za članstvo u Europskoj uniji, ovim se Instrumentom osiguravaju sredstva za financiranje projekata potpunog usklađivanja nacionalnih zakona s pravnom stečevinom EU, pune primjene usklađenog zakonodavstva, ali i pripreme za provođenje kohezijske i poljoprivredne politike EU.