Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 22. rujna 2008.

Da je nastup Krapinsko-zagorske županije na ovogodišnjoj izložbi izložbi Eko-etno, koja se od 16. do 21. rujna odvijala u okviru Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma bio izvrstan, govori i srebrna povelja koju je zagorskom izložbenom prostoru na završnoj večeri dodijelio stručni ocjenjivački sud.
Nagradu je primila županica Sonja Borovčak, koja je ponovila kako je glavni cilj bio – kroz sasvim novi pristup – prezentirati proizvode, rad i znanje učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola naše Županije. Temelje razvoja vidimo u onome što činimo  danas – obrazovati mlade ljude koji će ujedno njegovati vrijednu tradiciju koja se u našoj Županiji održala generacijama. Želja nam je da mladi u svom radu spoznaju vrijednost koju nam daruje baština, istodobno osiguravajući ekonomski prosperitet i ostajući u ravnoteži s okruženjem.
Županijski izložbeni prostor, koji je  nedvojbeno bio više od uobičajenog izlaganja eksponata, osmislile su profesorice Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Naime, ove je godine Krapinsko-zagorska županija zapravo predstavljena samim prostorom, jer je stotinjak četvornih metara pretvoreno u zagorski vrt i dvorište.
Dodajmo na koncu da se na ovogodišnoj izložbi Eko-etno Hrvatska predstavilo 15 županija te 10 gradova i općina, a zlatna povelja  pripala je Vukovarsko-srijemskoj županiji.