Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. srpnja 2008.

U Zagrebu se u ponedjeljak, 7. srpnja održava četvrti po redu sastanak Radne skupine za Hrvatsku Odbora regija Europske unije. Novi predsjednik Odbora regija EU Luc Van den Brande izrazio je želju da posjeti Hrvatsku te posebno da se sastane s predstavnicima lokalnih i regionalnih vlasti, tako da će spomenuti radni sastanak osim nominiranih hrvatskih predstavnika u Radnoj skupini okupiti i veći broj gradonačelnika i župana, među kojima je i županica Sonja Borovčak.
Radni sastanak ima nekoliko iznimno zanimljivih tema, među kojima je i ona koja je vezana uz očekivanja hrvatske lokalne i regionalne razine od pristupanja Hrvatske Europskoj uniji te načine na koje im regije i gradovi EU u tome mogu pomoći.
Na sastanku će o ovim, ali i drugim temama govoriti Nj.E. Vincent Degert, šef Delegacije EK u Hrvatskoj, Isidoro Gottardo, predsjedavajući Radne skupine, potom Nj.E. Francois Saint Paul, veleposlanik Francuske u RH, a među ostalima skupu će se obratiti i Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik i predsjednik Udruge gradova RH te vukovarsko-srijemski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Božo Galić.