Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. travnja 2008.

Prvi Sajam poslova u Krapinsko-zagorskoj županiji održan je jučer u Krapini, a sajam je organizirao Hrvatski zavod za zapošljavanje područna služba Krapina. Na Sajmu poslova predstavilo se više od 30 uspješnih poslodavaca, partnera Zavoda iz Krapinsko-zagorske županije, koji su na izložbenim mjestima predstavili organizacijsku shemu svog poduzeća i menadžmenta ljudskih potencijala, a bila je to i prilika za pronalazak potencionalnih stručnih kadrova.
 
Smanjiti raskorak ponude i potražnje
Sajam poslova je u festivalskoj dvorani svečano otvorio Ivan Bračić, pomoćnik ministra gospodarstva, rada i poduzetništva u Vladi RH, a podršku sajmu dala je i Krapinsko-zagorska županica Sonja Borovčak i gradonačelnik Krapine Josip Horvat. Nezaposlenim, studentima i učenicima srednjih škola predstavljena je ponuda i potražnja na tržištu rada. Prema riječima Mirjane Jurman pročelnice Zavoda za zapošljavanje, područna služba Krapina očekuje se da će ovaj projekt pridonijeti većoj učinkovitosti zapošljavanja, smanjiti raskorak ponude i potražnje na regionalnom tržištu rada, što je i cilj Krapinsko-zagorske županije.
Sajam poslova je projekt Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a tijekom travnja održat će se u svim hrvatskim županijama, a Krapinsko-zagorska županija je ujedno i pokrovitelj ovog sajma u Krapini.
Na Sajmu poslova je predstavljen i Projekt Homer, koji se provodi u našoj županiji, a financira ga Europska unija. Projekt  obuhvaća brojne aktivnosti kako bi se povećalo zapošljavanje mladih putem razvijanja njihovih stručnih i osobnih vještina.