Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. travnja 2008.

Dana 12. i 13. travnja 2008. godine, na prostoru Boćarskog kluba Zrinjevac, Prisavlje 2, Zagreb, održat će se VII. sajamska priredba PROIZVODI HRVATSKOG SELA.
Prema broju izlagača i ostvarenim rezultatima PROIZVODI HRVATSKOG SELA su najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj. Do sada je na sajmu izlagalo oko sedam stotina proizvođača, a posjetilo ga je oko 25 tisuća potrošača.
PROIZVODI HRVATSKOG SELA povećali su zanimanje potrošača za seljačke proizvode, a proizvođače, posebice prerađevina, ohrabrili i potaknuli da povećaju proizvodnju i legaliziraju ponudu. Posebno ohrabruje da su proizvođači prepoznali važnost ove priredbe i većina njih vraća se svake godine na sajam.
Ove godine na sajmu će izlagati oko 180 izlagača iz svih krajeva Hrvatske. Pored tradicionalnih prodajnih izložbi hrane, pića, rukotvorina i suvenira posebno atraktivna će biti II. izložba hrvatskih pasmina domaćih životinja.
Sajam će obogatiti okrugli stol: Hrvatski tradicijski specijaliteti u turističkoj ponudi i Postupak certifikacije proizvoda s oznakama izvornosti i zemljopisnog podrijetla.
Za sladokusce će biti atraktivno pripremanje i ocjenjivanje čobanca.
Pokrovitelji priredbe su Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Grad Zagreb. Supokrovitelji su: Bjelovarsko-bilogorska županija, Koprivničko-križevačka županija, Sisačko-moslavačka županija, Varaždinska županija, Vukovarsko-srijemska županija i Krapinsko-zagorska županija. Sajam su pripomogle Osječko-baranjska županija, Zagrebačka županija, Međimurska županija, Hrvatske vode, Hrvatske šume, Croatia osiguranje i Hrvatske šume. Medijski pokrovitelj sajma je Večernji list.