Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 29. listopada 2007.

Da su Zagorci ljudi velikog srca dokazuju njihova humanost i nesebičnost u dobrovoljnom darivanju krvi – rekla je županica Sonja Borovčak uz Dan dobrovoljnih davatelja krvi 25. listopada na susretu s petoricom davatelja koji su sto i više puta dali krv. Branimir Horvat, Vjekoslav Polanović, Franjo Gregurović, Ivan Ptičar i Vjekoslav Kadoić su odlukom Predsjednika RH Stjepana Mesića odlikovani Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski, a odličja im je uručio ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić.

Predsjednik Županijskog društva Crvenog križa dr. Ivica Balagović još je jednom podsjetio na podatak da je Krapinsko-zagorska županija po broju davatelja iznad državnog, ali i europskog prosjeka – za Hrvatsku je to 3,2 na sto stanovnika, europski je prosjek 5, a u našoj Županiji doseže gotovo 6 davatelja na sto stanovnika, s time da je u pojedinim gradskim društvima prosjek 8! Županija ima sreću da u njoj živi više od 8.500 davatelja, a ono što posebno raduje je činjenica da se svake godine bilježi oko 400 novih.
Županija će i nadalje svesrdno potpomagati njihov rad, ali i podržati sve napore i inicijative da se dobrovoljnim davateljima osiguraju beneficije koje oni s punim pravom zaslužuju.