Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 15. listopada 2007.
Šampion ovogodišnje šeste izložbe meda Krapinsko-zagorske županije je bagremov med Nenada Martinjaka iz Konjščine. Izložba je održana prošli vikend  u Srednjoj školi Konjščina, a na ovogodišnje ocjenjivanje stigla su čak 103 uzorka meda, od čega 73 uzorka bagremovog, 16 kestenovog, 13 livadnog, te jedan uzorak meda od primorskog vrijeska.
 – Od tolikog broja prijavljenih uzoraka samo je jedan odbačen, što je potvrda visoke kvalitete zagorskog meda  – rekao je Mladen Krušelj, stručni savjetnik za poljoprivredu Krapinsko-zagorske županije.  Ta kvaliteta meda potvrđena je i visokim ocjenama, 39 uzoraka osvojilo je zlato, 33 srebro, a dodijeljene su i 24 bronce. Najviše zlata  dobio je bagremov med, 26 zlata, zatim 8 zlata dobili su uzorci kestenovog meda, četiri zlata dobio je livadni med, te jedno zlato cvjetni med.
Svi uzorci meda bili su šifrirani i uklonjene su sve druge oznake podrijetla, a po jedan uzorak meda dostavljen je na Zavod za ribarstvo, pčelarstvo i specijalnu zoologiju Agronomskog fakulteta, gdje su izvršene analize kako bi se utvrdilo odgovaraju li Pravilniku o kakvoći meda i drugih pčelinjih proizvoda.
Zagorski bagremov med“
Uz Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva pokrovitelj izložbe bila je i Županija, u čije se ime pčelarima i njihovim gostima obratila županica Sonja Borovčak, koja je uručivala medalje i priznanja. Izložbom meda Županija želi pridonijeti promociji našeg meda i njegove prepoznatljivosti na tržištu. Organizatori izložbe su uz Županiju i  Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina, te Udruge pčelara Krapinsko-zagorske županije.
Prepoznajući kvalitetu našeg meda, Krapinsko-zagorska županija pokrenula je projekt županijske robne marke „Zagorski bagremov med“. Područje naše županije sa svojim klimatsko-zemljopisnim uvjetima predstavlja jedinstveno područje obzirom na bagremove sastojine na razini Hrvatske.Ograničeno područje proizvodnje, tradicija, te tehnologija zajednička pčelarima značajke su pomoću kojih je moguće provesti zaštitu bagremovog meda. Dodjela Zaštitne oznake zemljopisnog podrijetla kvalitetnije će pozicionirati bagremov med na tržištu, te opravdati očekivanja potrošača  koji žele sigurne i posebne proizvode.