Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. ožujka 2007.

Županica Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki prošlog vikenda sudjelovala je zajedno s 150 župljana Marije Bistrice i prijatelja Svetišta Majke Božje Bistričke na Drugom korizmenom hodočašću Bistričke župe i svetišta. U sklopu hodočašća obišli su Sinj, Trogir, Boku Kotorsku, Dubrovnik i Svetište Majke Božje Lurdske u Vepricu pokraj Makarske.
Također je županica Vlasta Hubicki, zajedno s Zlatkom Korenom, rektorom Svetišta Majke Božje Bistričke tijekom tog hodočašća, u ponedjeljak, posjetila Miru Buconić, županicu Dubrovačko-neretvanske županije koja ih je dočekala zajedno sa svojim zamjenicima Miše Galjufom i Ivom Karamatićem, te  Ivo Mujom, pročelnikom za društvene djelatnosti.
 
Dvije županice za još bolju suradnju
Tom prilikom je županica Vlasta Hubicki poklonila županici Dubrovačko-neretvanske županije nedavno izdanu brošuru Zaštićene prirodne vrijednosti Krapinsko-zagorske županije – Vodič kroz prirodu, te prvi Županijski vodič za osobe s invaliditetom   Krapinsko-zagorske županije. Budući da naša županija s Dubrovačkom ima potpisan sporazum o suradnji, županica Vlasta Hubicki pozvala je županicu Dubrovačke-neretvanske županije, u posjet na Dan Krapinsko-zagorske županije 23. travnja ove godine, te će tom prilikom moći vidjeti  monografiju Krapinsko-zagorske županije koja će tada biti  prezentirana. Ujedno je dogovorena intenzivnija suradnja u turističkom pogledu, povezivanje sjevera i juga, a Dubrovačko-neretvanska županica je također pozvala županicu Vlastu Hubicki da opet posjeti njihovu županiju na Dan Dubrovačko-neretvanske županije.