Zagorje
Bajka na dlanu

Županica plesom otvorila finale

Datum objave: 5. veljače 2007.

Prvi put u Krapinsko-zagorskoj županiji održano je državno natjecanje u standardnim plesovima u općini Hum na Sutli, a Vlasta Hubicki, županica Krapinsko-zagorske županije s profesionalnim plesačem i Božidar Brezinščak Bagola s profesionalnom plesačicom su otvorili finale državnog natjecanja počasnim plesom. Sportska dvorana OŠ u Humu na Sutli u kojoj se održavalo natjecanje bila je premala da u subotu primi sve koji su željeli uživati u plesu najboljih hrvatskih plesača standardnih plesova. U glavnoj kategoriji odraslih (19 do 35 god.) pobijedio je plesni par Ištvan Varga i Gabriela Pilić iz ŠPK-a Tactus iz Zagreba. Prvenstvo Hrvatske, 14. po redu organizirali su Hrvatski športski plesni savez, odnosno Športski plesni klub Tactus iz Zagreba te Turistička zajednica Hum na Sutli, a Krapinsko-zagorska županija je bila pokrovitelj natjecanja u standardnim plesovima.
Plesače iz Zagreba, Varaždina, Bjelovara, Siska i Splita, koji su se plešući engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep, natjecali za titulu prvaka države i nastup na Europskom prvenstvu ocjenjivao je međunarodni stručni sudački zbor kojim je predsjedala dr. Meta Zagorc, predstojnica Katedre za ples ljubljanskoga Fakulteta za šport.
Pobjednici po ostalim kategorijama su mlađi osnovci (do devet godina) Zoran Margetić i Lea Pavlović iz Plesnoga studija Spin Zagreb, osnovci (10 i 11 god.) Vedran Sraga i Sara Miladinović iz ŠPK-a Harmony Varaždin), mlađa mladež (12 i 13 god.) Dario Žunec i Adriana Mušanović iz ŠPK-a Harmony, mladež (14 i 15 god.) Marjan Bilonić i Paula Jeričević iz Plesnog centra Ritam Zagreb, starija mladež (16, 17 i 18 god.) Deni Banić i Sara Biškić iz ŠPK-a Tactus Zagreb, te veterani (iznad 35 god.) Marinko Patafta i Valentina Patafta iz ŠPK-a Harmony.