Regionalno natjecanja učenika ugostiteljsko-turističke struke
Među šezdesetak učenika iz 14 ugostiteljsko turističkih škola središnje Hrvatske natjecali su se i učenici Srednje škole Zabok, koji su u 5 gastronomskih i 3 turističke discipline ostvarili sljedeće rezultate:
- Pripremanje menu-a – Danijela Jakopić – 2.mjesto i pozivnica na državni Gastro
- Posluživanje menu-a – Magdalena Martinić – 2.mjesto i pozivnica na državni Gastro
- Pripremanje slanog izloška – Marta Petreković – 2.mjesto i pozivnica na državni Gastro
- Pripremanje slatkog izloška – nismo imali predstavnika
- Pripremanje barskih mješavina – Jakov Babič – osvojio je 4.mjesto
- Poslovanje recepcije hotela – Filip Vuković – osvojio je 4.mjesto
- Poslovanje putničke agencije – Patricija Pogačić – osvojila je 4.mjesto
- Predstvaljanje turističke destinacije – Iva Vranić – 3.mjesto i pozivnica na državni Gastro
Učenici su postigli vrijedne i zapažene rezultate pod vodstvom svojih mentora: Vesne Šukan, Domagoja Cimperšaka, Ivana Peteka, Tomislava Vranića, Stjepana Gmajničkog i Ivana Benkotića-Đurkina, a 4 učenice – Danijela, Magdalena, Marta i Iva, imat će priliku svoje znanje i vještine pokazati na državnom GASTRO natjecanju, koje će se održati od 19. do 22. ožujka na Malom Lošinju.
Regionalna natjecanja održala su se i u Osijeku, Zadru i Puli, pa će na državnom Gastru u 8 disciplina sudjelovati oko 90 učenika. Važno je istaknuti da su sve mlade nade hrvatskog turizma ocjenjivali i njihov rad vrednovali profesionalci i stručnjaci iz realnog sektora, tj. istaknuti eksperti, šefovi i direktori raznih službi poznatih hotelskih kuća i turističkih organizacija.