Zagorje
Bajka na dlanu

Prodaja Vodoprivrede – javni poziv

Datum objave: 15. veljače 2012.

KLASA: 943-01/11-01/02

URBROJ: 2140/01-02-12-5

Krapina, 23. siječnja 2012.

Na temelju Odluke Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije o prodaji poslovnih udjela u trgovačkom društvu Vodoprivreda-Zagorje d.o.o. Klasa: 943-01/11-01/02, Urbroj: 2140/01-01-11-3 od 22. prosinca 2011. godine župan Krapinsko-zagorske županije objavljuje

P O Z I V

za prikupljanje ponuda za kupnju poslovnih udjela Krapinsko-zagorske županije u trgovačkom društvu Vodoprivreda-Zagorje d.o.o.

 

I. Krapinsko-zagorska županija; Krapina, Magistratska ulica 1, OIB: 20042466298, (u daljnjem tekstu: Županija) imatelj je 912 poslovnih udjela u trgovačkom društvu Vodoprivreda-Zagorje d.o.o. za projektiranje, izgradnju i održavanje hidrograđevinskih objekata i građevinarstvo, Klanjec, Milčićeva 8 (dalje u tekstu: Društvo), što čini 20,68% temeljnog kapitala Društva.

Društvo je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem MBS 80354754 s temeljnim kapitalom u iznosu od 4.408.000,00 kuna.

II. Županija prodaje poslovne udjele u Društvu u cjelini po početnoj cijeni od 1.734.121,66 kuna (milijunsedamstotridesetčetiritisućestodvadesetjedna kuna i šezdesetšest lipa).

III. Kriterij za odabir najpovoljnije ponude je najviša ponuđena cijena prihvatljive ponude.

U slučaju da pristignu dvije ili više ponuda s istom ponuđenom cijenom provest će se drugi krug natječaja samo s tim ponuditeljima.

IV. Utvrđuje se pravo prvokupa članova Društva i Društva, sukladno odredbama Društvenog ugovora Vodoprivreda-Zagorje društvo s ograničenom odgovornošću i članka 418. Zakona o trgovačkim društvima, uz prihvaćanje uvjete i cijene iz ponude koja će biti ocijenjena najpovoljnijom.

Članovi Društva imaju pravo prvokupa na dio poslovnog udjela koji se prodaje razmjeran veličini poslovnog udjela kojeg imaju u Društvu u odnosu na temeljni kapital Društva. Društvo može ostvariti pravo prvokupa samo u dijelu u kojem članovi Društva ne iskoriste to pravo.

Ako se članovi Društva ili Društvo koristi pravom prvokupa dužni su u roku od 30 dana od dana slanja pisane obavijesti Županije o korištenju tog prava pod uvjetima iz najpovoljnije ponude, sklopiti ugovor o prodaji i prijenosu poslovnih udjela. U protivnom pravo prvokupa prestaje.

Ako ni jedan od članova Društva ili Društvo ne prihvati otkup poslovnih udjela pod uvjetima iz najpovoljnije ponude, Županija će svoje poslovne udjele prodati i prenijeti najpovoljnijem ponuditelju.

Najpovoljniji ponuditelj dužan je sklopiti ugovor o prodaji i prijenosu poslovnog udjela u roku od 8 dana od dana primitka poziva na sklapanje ugovora, a u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora platiti ukupnu prodajnu cijenu poslovnih udjela.

Sukladno odredbi Društvenog ugovora Vodoprivreda-Zagorje društvo s ograničenom odgovornošću, prijenos poslovnog udjela na fizičku ili pravnu osobu koja nije član Društva podliježe prethodnoj pisanoj suglasnosti Društva.

V. Zainteresirani ponuditelji dužni su uplatiti iznos od 90.000,00 kuna na žiro račun Krapinsko-zagorske županije broj: 2340009-1800002009, poziv na broj 68 – 7307- OIB ponuditelja s naznakom „jamstvo za kupnju poslovnih udjela Vodoprivreda-Zagorje“ ili dostaviti bezuvjetnu bankarsku garanciju, plativu na prvi poziv, na navedeni iznos. Jamstvo vrijedi do isteka roka valjanosti ponude.

Jamstvo za ozbiljnost ponude u vraća se ponuditeljima u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o odabiru ili odluke o poništenju natječaja, u nominalnom iznosu bez obračuna kamata, a ponuditelju koji bude izabran jamstvo se uračunava u cijenu.

Ponuditelj gubi pravo na povrat jamstva za ozbiljnost ponude ukoliko:

1. povuče ili izmijeni svoju ponudu nakon što je odabran najpovoljnijim ponuditeljem,

2. dostavi neistinite ili neodgovarajuće dokaze sposobnosti tražene po ovom Pozivu,

3. odbije potpisati ugovor o prodaji i prijenosu poslovnog udjela u skladu s ovim Pozivom,

4. u ugovorenom roku ne uplati ukupni iznos kupoprodajne cijene.

VI. Ponuda mora sadržavati najmanje:

1. ime i prezime, OIB te adresa ponuditelja (ako je fizička osoba) odnosno naziv i sjedište ponuditelja (ako je pravna osoba) broj telefona, e-mail adresa,

2. presliku važeće osobne iskaznice ponuditelja – fizičke osobe, odnosno izvadak iz sudskog registra, ne stariji od 30 dana do dana objave ovog Poziva, ponuditelja pravne osobe

3. izvornik ili ovjerena potvrda Porezne uprave o uredno izvršenim svim dospjelim poreznim obvezama i doprinosima za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, ne starija od 30 dana do dana objave ovog Poziva, za ponuditelja pravnu osobu,

4. izjavu ponuditelja da u cijelosti prihvaća uvjete ovog Poziva,

5. izjavu da ponuditelj i osoba ovlaštena za zastupanje ponuditelja nisu pravomoćno osuđeni za jedno ili više slijedećih kaznenih djela: udruživanje za počinjenje kaznenih djela, primanje mita u gospodarskom poslovanju, davanje mita u gospodarskom poslovanju, zlouporaba položaja i ovlasti, zlouporaba obavljanja dužnosti državne vlasti, protuzakonito posredovanje, primanje mita, davanje mita, prijevara, računalna prijevara, prijevara u gospodarskom poslovanju ili prikrivanje protuzakonito dobivenog novca, odnosno odgovarajuća kaznena djela prema propisima zemlje sjedišta ponuditelja. Izjavu daje osoba ovlaštena za zastupanje ponuditelja za sebe i za ponuditelja s ovjerenim potpisom kod javnog bilježnika. Dokaz o nekažnjavanju ne smije biti stariji od 30 dana do dana objave ovog Poziva,

6. podatke o bonitetu (obrazac BON-1) za posljednje izvještajno razdoblje,

7. podatke o solventnosti (obrazac BON-2), ne starije od 30 dana do dana objave ovog Poziva, kojima ponuditelj mora dokazati da račun nije bilo u blokadi u prethodnih 6 mjeseci,

8. dokaz o uplati jamstva za ozbiljnost ponude i broj računa na koji se vrši povrat jamstva, odnosno bankarsku garanciju,

9. ponuđeni iznos kupoprodajne cijene (brojkom i slovima) u kunama i rok plaćanja koji ne može biti dulji od 15 dana od zaključenja ugovora o prodaji i prijenosu poslovnih udjela.

Obrazac ponude te izjava prema točci 4. i 5. ponuditelji mogu preuzeti na web stranicama Krapinsko-zagorske županije (www.kzz.hr).

Kao dan objave ovog Poziva, smatra se dan njegove objave na web stranicama Krapinsko-zagorske županije (www.kzz.hr).

Ponuditelji dostavljaju pisane ponude sukladno točci VI. ovog Poziva u zatvorenoj omotnici na adresu: Krapinsko-zagorska županija, Krapina, Magistratska ulica 1 s naznakom „ponuda za kupnju poslovnih udjela – ne otvarati“.

Rok za dostavu ponuda je 02. ožujka 2012. godine do 10 sati, bez obzira na način dostave, kada će se na sjednici Povjerenstva za prodaju poslovnih udjela u trgovačkom društvu Vodoprivreda-Zagorje d.o.o. obaviti javno otvaranje ponuda. Otvaranju ponuda mogu prisustvovati samo ovlaštene ili opunomoćene osobe ponuditelja uz uvjet predočenja ovlasti ili punomoći i osobne iskaznice.

Ponuda primljena nakon roka iz ovog Poziva neće se razmatrati. Ponuda koja nije u svemu dostavljena prema zahtjevima iz ovog Poziva smatra se neprihvatljivom.

Rok valjanosti ponude je 90 dana računajući od krajnjeg roka za dostavu ponuda.

Odluku o odabiru najpovoljnije ponude donijeti će Županijska skupština na prvoj slijedećoj sjednici.

Županija zadržava pravo da ne prihvati niti jednu dostavljenu ponudu bez obrazloženja i odgovornosti prema bilo kojem od ponuditelja.

Sve troškove u vezi prodaje i prijenosa poslovnog udjela snosi kupac.

Sve informacije o ovom Pozivu mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poslove župana i Županijske skupštine, broj telefona 049/329-253.

 

                                                                                                            Ž U P A N

                                                                                                mr.sc. Siniša Hajdaš Dončić