Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. prosinca 2010.

KLASA: 500-01/10-01/75
URBROJ: 2140/01-09-10-11
Krapina, 22. studenog 2010.

Župan Krapinsko-zagorske županije na temelju članka 18. Zakona o koncesijama («Narodne novine» broj: 125/08), članka 41. stavka 2. Zakona o zdravstvenoj zaštiti («Narodne novine» broj: 150/08 i 71/10) i članka 32. stavka 1. al. 9. Statuta Krapinsko-zagorske županije («Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije» broj: 13/01, 05/06, 11/06 – pročišćeni tekst i 14/09), objavljuje

 

OBAVIJEST
o namjeri davanja koncesije za obavljanje javne zdravstvene službe

 

1. Davatelj koncesije

Naziv: Župan Krapinsko-zagorske županije
Adresa: 49 000 Krapina, Magistratska 1
Matični broj: 00392111
OIB: 07105016258
Telefonski broj: 049/329-078
Broj telefaksa: 049/329-079
Adresa elektroničke pošte: sanja.bezek@kzz.hr

2. Predmet, opseg i mjesto obavljanja koncesija

Predmet koncesije je obavljanje javne zdravstvene službe, i to zdravstvene djelatnosti:

1. obiteljske (opće) medicine – 2 koncesije,
2. dentalne zdravstvene zaštite – 2 koncesije,
3. zdravstvene njege u kući – 1 koncesija,
4. laboratorijska dijagnostika – 4 koncesije,

što čini ukupno 9 koncesija, razvrstane po djelatnostima i jedinicama lokalne samouprave.

Za svaku pojedinačnu koncesiju podnosi se posebna ponuda i sklapa se poseban ugovor.

Opseg djelatnosti koncesija sukladan je planu i programu mjera zdravstvene zaštite i ugovoru s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje (u daljnjem tekstu: HZZO).

Mjesto obavljanja zdravstvenih djelatnosti koje su predmet koncesija su jedinice lokalne samouprave (općine i gradovi) u sastavu Krapinsko – zagorske županije kako slijedi:

DJELATNOSTI ZA KOJE SE DAJU KONCESIJE, MJESTO OBAVLJANJA DJELATNOSTI I BROJ KONCESIJA
Mjesto obavljanja djelatnosti Obiteljska (opća) medicina Dentalna zdravstvena
zaštita
Zdravstvena
njega u kući
Laboratorijska dijagnostika
Donja Stubica 1

0

0

0

Klanjec

0 0 0 1

Kraljevec na Sutli

0 0 1 0

Krapina

0 0 0 1

Oroslavje

0 0 0 1

Pregrada

1 0 0 1

Stubičke Toplice

0 1 0 0

Tuhelj

0 1 0 0
UKUPNO 2 2 1 4

 

3. Rok na koji se koncesije daju

Sve koncesije se daju na rok od 10 godina.

4. Rok predaje ponuda, adresa na koju se dostavljaju ponude te jezik i pismo ponuda

Krajnji rok za dostavu ponude je 10. siječanj 2011. godine do 12,00 sati, bez obzira na način dostave.
Ponuda se dostavlja:

• u pisanom obliku u zatvorenoj omotnici,
• s nazivom i adresom davatelja koncesije: Župan Krapinsko-zagorske županije, Krapinsko-zagorska županija, Magistratska 1, 49 000 Krapina,
• s nazivom i adresom ponuditelja na poleđini omotnice,
• s naznakom : „ KONCESIJA ZA OBAVLJANJE JAVNE ZDRAVSTVENE SLUŽBE – (navesti djelatnost i lokaciju za koju se ponuda podnosi) – NE OTVARAJ “.

Ponuda se podnosi na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu (odnosno prema Zakonu o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj).

Ponuda se predaje poštom ili neposredno na urudžbeni upisnik davatelja koncesije.

Ukoliko ponuditelj dostavlja ponudu poštom, snosi rizik ukoliko ista neće pristići davatelju koncesije do naznačenog krajnjeg roka za dostavu ponuda.

5. Dokazi sposobnosti i isprave koje ponuditelji moraju dostaviti uz ponudu

5.a. Zdravstveni radnici/ce (fizičke osobe):

1. odobrenje za samostalan rad zdravstvenog radnika/ce – kao javnu ispravu koju izdaje nadležna komora i kojom ponuditelj dokazuje da ima odobrenje za samostalan rad, odnosno za obavljanje djelatnosti za koju podnosi ponudu,

2. važeći dokaz o raspolaganju prostorom za obavljanje djelatnosti (jedan od sljedećih dokumenata):

– ugovor o zakupu,
– važeći ugovor o najmu,
– kupoprodajni ugovor,
– važeći predugovor o zakupu/najmu/kupoprodaji poslovnog prostora,
– izvadak iz zemljišne knjige,
– izvod iz posjedovnog lista nadležnog ureda za katastar ili
– drugi odgovarajući dokaz o pravu raspolaganja prostorom,

3. važeći ugovor o radu člana/članova tima ili izjava o radu u timu člana/članova tima javnobilježnički ovjerena, kojim ponuditelj dokazuje da ima zasnovan radni odnos sa zdravstvenim radnicima kako slijedi:

– za obiteljsku (opću) medicinu: medicinska sestra/tehničar,
– za dentalnu zdravstvenu zaštitu: medicinska sestra/tehničar,
– za laboratorijsku dijagnostiku: osoba/e sa završenim preddiplomskim sveučilišnim ili stručnim studijem laboratorijske dijagnostike odnosno laboratorijski tehničar/i.

Ukoliko je ponuditelj (doktor nositelj tima) radnik Doma zdravlja treba dostaviti izjavu ovjerenu od javnoga bilježnika o tome da će s danom početka rada na temelju koncesije, sklopiti ugovor o radu s medicinskom sestrom/tehničarom s kojom/im dosad radi u timu.

4. potvrda nadležnog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje kojom ponuditelj dokazuje status ugovornog subjekta s naznakom područja grada/općine na kojem/kojima ponuditelj obavlja djelatnost za koju podnosi ponudu (ovaj dokaz dostavljaju samo ponuditelji koji imaju status ugovornog subjekta HZZO-a) ili ukoliko je ponuditelj radnik Doma zdravlja dostavlja potvrdu kojom dokazuje da je tim u ugovornom odnosu s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje putem Doma zdravlja, s naznakom područja grada/općine na kojem/kojima ponuditelj obavlja djelatnost za koju podnosi ponudu,

5. rješenje o početku rada, odnosno o ispunjavanju uvjeta u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za obavljanje zdravstvene djelatnosti izdano od ministra nadležnog za zdravstvo (ovaj dokaz dostavlja ponuditelj koji podnosi ponudu za obavljanje djelatnosti zdravstvene njege u kući).

5. b. Zdravstvene ustanove (pravne osobe):

1. rješenje o upisu u sudski registar, kojim ponuditelj dokazuje da je registriran za obavljanje zdravstvene djelatnosti za koju podnosi ponudu,

2. rješenje o početku rada, odnosno o ispunjavanju uvjeta u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za obavljanje zdravstvene djelatnosti izdano od ministra nadležnog za zdravstvo,

3. važeći ugovor o radu člana/članova tima ili izjava o radu u timu člana/članova tima javnobilježnički ovjerena, kojim ponuditelj dokazuje da ima zasnovan radni odnos sa zdravstvenim radnicima,

4. odobrenja za samostalan rad zdravstvenih radnika/člana tima predviđenih nositelja obavljanja zdravstvene djelatnosti za koju podnosi ponudu u zdravstvenoj ustanovi kao javnu ispravu koju izdaje nadležna komora, kojom ponuditelj dokazuje da zdravstveni radnik/član tima ima odobrenje za samostalan rad, odnosno obavljanje djelatnosti za koju podnosi ponudu,r

5. potvrda nadležnog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje kojom ponuditelj dokazuje status ugovornog subjekta s naznakom područja grada/općine na kojem/kojima ponuditelj obavlja djelatnost za koju podnosi ponudu – ovaj dokaz dostavljaju samo ponuditelji koji imaju status ugovornog subjekta HZZO-a.

Sve navedene dokaze sposobnosti (osim ovjerenih izjava o radu) ponuditelji mogu dostaviti u obliku neovjerenih preslika. Davatelj koncesije zadržava pravo prije sklapanja ugovora o koncesiji, u svakom trenutku tražiti od ponuditelja na uvid izvornike ili zatražiti ovjerene preslike dokumenata koje ponuditelji dostavljaju uz ponudu.

Ponuda ponuditelja koji nije dokazao sposobnost te nije uz ponudu dostavio dokaze koji su navedeni smatrat će se neprihvatljivom i kao takva će biti isključena iz odabira za najpovoljnijeg ponuditelja.

6. Način izrade ponude

Ponuda za sudjelovanje u nadmetanju za davanje koncesija mora biti izražena isključivo na način propisan dokumentacijom za nadmetanje i na obrascima koji su njen sastavni dio.

7. Jamstvo za ozbiljnost ponude

Kao jamstvo za ozbiljnost ponude ponuditelj je dužan dostaviti akceptiranu mjenicu (u korist proračuna Krapinsko-zagorske županije) ispunjenu na iznos od 500,00 (petsto) kuna, s klauzulom «bez protesta». Mjenica se dostavlja u izvorniku. Mjenica treba biti ispunjena sukladno navedenom, odnosno sukladno propisima o mjeničnom poslovanju.

Jamstvo za ozbiljnost ponude se vraća ponuditelju u roku od 10 dana od donošenja odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja ili poništenju postupka davanja koncesije.

8. Kriteriji za odabir najpovoljnijeg ponuditelja

8.1. Davatelj koncesije će odabrati najpovoljnije ponuditelje za djelatnost obiteljske (opće) medicine i dentalne zdravstvene zaštite sukladno sljedećim kriterijima (kriteriji su poredani po važnosti i to od najvažnijeg prema manje važnom kako su navedeni), s tim da prvenstvo pred ostalim kriterijima za odabir najpovoljnije ponude ima dosadašnji status ponuditelja kao ugovornog subjekta HZZO-a:

1. Dosadašnji status ponuditelja kao ugovornog subjekta HZZO-a,
2. Status ponuditelja kao ugovornog subjekta HZZO-a u obavljanju djelatnosti za koju podnosi ponudu na području Grada/Općine za koje ponuditelj daje ponudu,
3. Status specijalista.

8.2. Davatelj koncesije će odabrati najpovoljnije ponuditelje za djelatnost zdravstvene njege u kući sukladno sljedećim kriterijima (kriteriji su poredani po važnosti i to od najvažnijeg prema manje važnom kako su navedeni), s tim da prvenstvo pred ostalim kriterijima za odabir najpovoljnije ponude ima dosadašnji status ponuditelja kao ugovornog subjekta HZZO-a:

1. Dosadašnji status ponuditelja kao ugovornog subjekta HZZO-a,
2. Sjedište zdravstvene ustanove ili podružnice, odnosno sjedište privatne prakse – prednost ima zdravstvena ustanova/zdravstveni radnik privatne prakse čije je sjedište ili sjedište podružnice u mjestu ili bliže mjestu za koje se daje koncesija.

8.3. Davatelj koncesije će odabrati najpovoljnije ponuditelje za djelatnost laboratorijske dijagnostike sukladno sljedećim kriterijima (kriteriji su poredani po važnosti i to od najvažnijeg prema manje važnom kako su navedeni), s tim da prvenstvo pred ostalim kriterijima za odabir najpovoljnije ponude ima dosadašnji status ponuditelja kao ugovornog subjekta HZZO-a:

1. Dosadašnji status ponuditelja kao ugovornog subjekta HZZO-a,
2. Status ponuditelja kao ugovornog subjekta HZZO-a u obavljanju djelatnosti za koju podnosi ponudu na području Grada za koje ponuditelj daje ponudu,
3. Status specijalista medicinske biokemije kao nositelja tima.

9. Dostupnost i troškovi dokumentacije za nadmetanje

Dokumentacija za nadmetanje može se podizati na slijedećoj adresi: Krapinsko-zagorska županija, Magistratska ulica 1, Krapina, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade, Krapina, Magistratska ulica 1, I. kat, soba br. 36, svakog radnog dana od 8.00 – 14.00 sati.

Dokumentacija za nadmetanje će se uručiti ovlaštenoj osobi ili predstavniku zainteresiranog ponuditelja pod uvjetom predočenja dokaza o uplati iznosa od 200,00 kn (dvjesto kuna) u svrhu nadoknade troškova za izradu dokumentacije i to uplaćen na žiro-račun Krapinsko-zagorske županije broj 2340009-1800002009, pozivom na broj 68-7307-MB uplatioca (za pravne osobe) ili 68-7307-JMBG uplatioca (za fizičke osobe), s naznakom «dokumentacija za nadmetanje-koncesija». Moguća je dostava dokumentacije poštom.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 329-078, kontakt osoba: Zorica Franjčec – Capar.

10. Datum otpreme obavijesti na objavu

Ova obavijest o namjeri davanja koncesije otprema se na objavu 07. prosinca 2010. godine.

11. Pravna zaštita

Žalba protiv Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja podnosi se putem Krapinsko-zagorske županije, Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, Koturaška cesta 43/IV, Zagreb, u roku od 10 dana, računajući od dana primitka.

Žalba se predaje u pisanom obliku izravno ili preporučeno poštanskom pošiljkom, a istodobno jedan primjerak žalbe žalitelj dostavlja Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave na isti način.

Radi uručenja drugim strankama žalba se podnosi u dovoljnom broju primjeraka. Žalba se sastavlja sukladno zakonskim odredbama kojima je propisano što žalba sadrži, članak 143. Zakona o javnoj nabavi («Narodne novine» broj: 110/07 i 125/08).

Žalitelj je uz žalbu dužan priložiti i dokaz o uplati upravne pristojbe i dokaz o uplati naknade za vođenje postupka ( članak 159. Zakona o javnoj nabavi).

12. Vrsta postupka za davanje koncesije

Vrsta postupka na temelju kojeg se provodi davanje koncesije je Javni natječaj.

 

Ž U P A N
mr. sc. Siniša Hajdaš Dončić