Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. travnja 2016.

Na izložbi je predsjednik udruge Tradicija zagorja i jedan od proizvođača zagorskih mlinaca Matija Gulija predstavio ovaj prepoznatljivi zagorski proizvod za kojeg se završava proizvođačka specifikacija i očekuje dobivanje zaštite geografskog podrijetla preko natječaja Ministarstva poljoprivrede. 
Predstavnik poljoprivredne zadruge Zagorski puran Darko Siketić predstavio je zagorskog purana koji je zaštićen nacionalnom oznakom zemljopisnog podrijetla, a očekuje se i dobivanje zaštite na razini Europske unije.

Zagorske su predstavnike na Markovom trgu obišli ministar poljoprivrede Davor Romić sa zamjenikom Tugomirom Majdakom i pomoćnikom Zdravkom Baraćom.
Naše mlince i purana obišao je i premijer Tihomir Orešković sa potpredsjednicima Vlade Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovom, ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović, kao i zagorski saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić

Zagorski mlinci i puran su na Markovom trgu bili u društvu autohtonih hrvatskih proizvoda koji su ili zaštićeni ili su u nekoj od faza zaštite, a koje možete pogledati u našoj fotogaleriji.


Fotogalerija