Zagorje
Bajka na dlanu

Sastanak članica i članova Koordinacije Županijske skupštine

Datum objave: 15. lipnja 2015.

U ponedjeljak, 15. lipnja, održan je sastanak Koordinacije članica i članova Županijske skupštine. Sastanak je vodila predsjednica Skupštine Vlasta Hubicki, a sudjelovali su župan Željko Kolar, zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek, potpredsjednik Županijske skupštine i predsjednik Kluba HL-SR Tomislav Končevski, predsjednik Kluba HSS-a Željko Zozoli, predsjednica Kluba HSU-a Zdenka Grilec, predstavnik Kluba SDP-a Branko Čičko i predstavnik Kluba ZDS-a Mladen Popović.

Prisutni su upoznati s prijedlogom dnevnog reda 14. sjednice Županijske skupštine i dnevnog reda radnih tijela Županijske skupštine s predloženim terminima održavanja sjednica.

Predloženi dnevni red 14. sjednice Županijske skupštine:

  1. Verifikacija skraćenog zapisnika s 13. sjednice Županijske skupštine održane 21. svibnja  2015. godine,
  2. Prijedlog I. izmjena Proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2015. g.
  3. Izvješće o utrošku proračunske zalihe za razdoblje siječanj-svibanj 2015.g.
  4. Izvješće o radu, financijsko izvješće  i Izvješće Nadzornog odbora Vatrogasne zajednice KZŽ,
  5. Izvješće o provedbi mjera ruralnog razvoja Krapinsko-zagorske županije za razdoblje 2012.-2014. g.,
  6. Izvješće o provedbi Akcijskog plana socijalnih usluga za 2014. g. za Krapinsko-zagorsku županiju,
  7. Socijalni plan Krapinsko-zagorske županije za razdoblje 2014.-2020.g.,
  8. Akcijski plan socijalnih usluga za 2015. i 2016. g.,
  9. Izvješće o ostvarenim financijskim potporama programima i projektima udruga na području Županije u 2014. godini,
  10. Program mjera sanacije za postojeće građevine i djelatnosti unutar zona sanitarne zaštite izvorišta „Lobor“
  11. Odluka o visini naknade za rad predstavnika srpske nacionalne manjine,
  12. Odluka o izmjeni Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Krapinsko-zagorske županije
  13. Prijedlog rješenja o razrješenju i imenovanju člana Stožera zaštite i spašavanja Krapinsko – zagorske županije

Prijedlog rebalansa Županijskog proračuna za 2015. g. obrazložio je župan Željko Kolar navodeći bitne razloge zbog kojih se mora pristupiti izmjenama i dopunama Proračuna – odobrena sredstva Vlade Republike Hrvatske za „Energetski centar Bračak“, raspored decentraliziranih sredstava sukladno uredbi iz veljače, radovi na Srednoj školi Zlatar, dodatni radovi na zgradi Županije, troškovi izbora za nacionalne manjine, smanjenje stavke za mjeru potpore samoopskrbnim gospodarstvima i za uređenje „stare škole“ u Zaboku.

Vezano na Izvješće o provedbi mjera ruralnog razvoja Krapinsko-zagorske županije za razdoblje 2014.-2020. g. predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki  podsjetila je nazočne da je o toj temi raspravljao Odbor za poljoprivredu u studenom 2014. godine, ali da je navedeni materijal dopunjen i biti će ponovno na Odboru za poljoprivredu uoči 14. sjednice Županijske skupštine.

Zamjenica župana Jasna Petek obrazložila je Izvješće o provedbi Akcijskog plana socijalnih usluga za 2014. godinu, prijedlog Socijalnog plana za razdoblje 2014.-2020. g. i prijedlog Akcijskog plana socijalnih usluga za 2015. i 2016.g.

Zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek obrazložio je prijedlog Programa mjera sanacije za postojeće građevine i djelatnosti unutar zona sanitarne zaštite izvorišta „Lobor“ i prijedlog razrješenja i imenovanja člana Stožera zaštite i spašavanja.

Vezano za prijedlog Odluke o visini mjesečne nagrade za rad predstavnika  nacionalne manjine predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki zatražila je da se pisani materijal za ovu točku dnevnog reda dodatno obrazloži  podacima o načinu izbora i  ulozi predstavnika nacionalne manjine sukladno propisima.

Na upit Željka Zozolija o planiranju sredstava za školsku športsku dvoranu u Hrašćini, župan Željko Kolar odgovorio je da će ista biti planirana rebalansom Proračuna.

Članice i članovi Koordinacije složili su se s prijedlogom predsjednice Županijske skupštine o datumu održavanju 14.  sjednice Županijske skupštine – 30. lipnja 2015. godine u 16:00 sati.

 

Predsjednica Županijske skupštine predložila je da se za slijedeću sjednicu Županijske skupštine pripremi informacija o realizaciji programa kreditiranja poduzetništva za razdoblje 2009.-2014.g. s osvrtom na novu kreditnu liniju u 2015. godini.