Zagorje
Bajka na dlanu

6. Izložba bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske – poziv za prijavu

Datum objave: 15. veljače 2016.

Krapinsko-zagorska, Varaždinska, Međimurska i Zagrebačka županija dana 02. travnja 2016. godine organiziraju 6. IZLOŽBU BUČINOG ULJA sjeverozapadne Hrvatske.

Prije 6 godina započeli smo s održavanjem manifestacije koja sadrži ocjenjivanje ulja, tematsko predavanje te prezentaciju i prodaju bučinog ulja i proizvoda s bučinim uljem.

Bučino ulje je danas prepoznatljiva sastavnica tradicionalne kuhinje Sjeverozapadne Hrvatske, a  svestrana primjena i sam način njegove uporabe dio su bogatog srednjoeuropskog gastronomskog naslijeđa. Dugogodišnjim marljivim radom, prenošenjem znanja i vještina s generacije na generaciju, seljaci su iz sjemenki buča sa svojih polja nastojali proizvesti što kvalitetnija i ukusnija ulja. Tek posljednjih desetljeća bučino ulje dobiva potvrdu povoljnih učinaka na zdravlje i vitalnost ljudskog organizma i zasluženo mjesto na stolovima ljubitelja dobre hrane, a s porastom potražnje za ovom vrijednom namirnicom sve više poljoprivrednika u njoj vidi šansu i za svoj gospodarski razvoj.

Kako je Izložba bučinog ulja poprimila tradicionalni karakter, te sa svojim kontinuiranim održavanjem postaje regionalno prepoznatljiva i doprinosi razvoju poljoprivredne proizvodnje, poboljšanju kvalitete proizvodnje bučinog ulja i povećanju konzumacije ovog gastronomskog dragulja

POZIVAMO

sve zainteresirane proizvođače bučinog ulja s područja Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije da se prijave na 6. Izložbu bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske koja će se održati 02. travnja 2016. godine u  Općini Sveti Križ Začretje,  Roses Designer Outlet Centru  u 11.00 sati.

 

Molimo zainteresirane proizvođače da ispunjene prijavne obrasce (u prilogu) dostave najkasnije do 24. veljače 2016. godine na adresu: Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove,  Magistratska 1, 49 000 Krapina ili na e-mail: ivanka.kuscar@kzz.hr.

Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje bučinog ulja za proizvođače s područja Krapinsko-zagorske županije održat će se 01. ožujka 2016. godine od 08-12 sati u prostorijama Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove,  Krapinsko-zagorske županije, Magistratska 1, 49 000 Krapina.

Dostavlja se 1 x 0,25 L i 1 x 0,50 L ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te 1 boca ulja s etiketom proizvođača ulja u svrhu izlaganja i degustacije na navedenoj Izložbi.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, Krapinsko-zagorske županije na broj telefona: 049/329-084.