Zagorje
Bajka na dlanu

7. izložba bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske – poziv za prijavu

Datum objave: 9. svibnja 2017.

Prije 7 godina započeli smo s održavanjem manifestacije koja sadrži ocjenjivanje ulja, tematsko predavanje te prezentaciju i prodaju bučinog ulja i proizvoda s bučinim uljem.

Bučino ulje je danas prepoznatljiva sastavnica tradicionalne kuhinje Sjeverozapadne Hrvatske, a svestrana primjena i sam način njegove uporabe dio su bogatog srednjoeuropskog gastronomskog naslijeđa. Dugogodišnjim marljivim radom, prenošenjem znanja i vještina s generacije na generaciju, seljaci su iz sjemenki buča sa svojih polja nastojali proizvesti što kvalitetnija i ukusnija ulja. Tek posljednjih desetljeća bučino ulje dobiva potvrdu povoljnih učinaka na zdravlje i vitalnost ljudskog organizma i zasluženo mjesto na stolovima ljubitelja dobre hrane, a s porastom potražnje za ovom vrijednom namirnicom sve više poljoprivrednika u njoj vidi šansu i za svoj gospodarski razvoj.

Kako je Izložba bučinog ulja poprimila tradicionalni karakter te sa svojim kontinuiranim održavanjem postaje regionalno prepoznatljiva i doprinosi razvoju poljoprivredne proizvodnje, poboljšanju kvalitete proizvodnje bučinog ulja i povećanju konzumacije ovog gastronomskog dragulja

POZIVAMO

sve zainteresirane proizvođače bučinog ulja s područja Krapinsko-zagorske da se prijave na 7. izložbu bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske koja će se održati 
u subotu 14. listopada 2017. godine u Ivanić-Gradu
.

Molimo zainteresirane proizvođače da ispunjene prijavne obrasce (u prilogu) dostave najkasnije do petka 19. svibnja 2017. godine na adresu: Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove ili na e-mail: ivanka.kuscar@kzz.hr

Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje bučinog ulja za proizvođače s područja Krapinsko-zagorske županije održat će se u ponedjeljak 22. svibnja 2017. godine od 08-10 sati u prostorijama Krapinsko-zagorske županije, Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunu infrastrukturu i EU fondove, Magistratska 1, 49000 Krapina.

Dostavlja se 1 x 0,25 l i 1 x 0,50 l ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te 1 boca ulja s etiketom proizvođača ulja u svrhu izlaganja i degustacije na navedenoj Izložbi.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove na broj telefona: 049/329-084, Ivanka Kuščar.