Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. rujna 2017.

REPUBLIKA HRVATSKA
KRAPINSKO – ZAGORSKA ŽUPANIJA
Ž U P A N

KLASA: 380-01/17-01/01
URBROJ: 2140/01-02-17-1
Krapina, 13. rujna 2017.

Temeljem članka 32. Statuta Krapinsko-zagorske županije («Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije» broj 13/01., 5/06., 14/09., 11/13. i 26/13. – pročišćeni tekst) župan Krapinsko – zagorske županije objavljuje

 

J A V N I   P O Z I V
za podnošenje prijava za sudjelovanje u manifestaciji
„Chtef“  Zagorski chef Krapinsko-zagorske županije


S osobitim zadovoljstvom Krapinsko-zagorska županija najavljuje održavanje sedme  po redu manifestacije pod nazivom „Chtef“ Zagorski chef, 24. listopada 2017. godine u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama,  manifestacije kojoj je cilj promovirati autohtone zagorske proizvode i najbolje od gastronomije Zagorja.

Kao i prošlih godina, manifestacija je zamišljena kao natjecanje zagorskih  chefova. Da bismo od svih dobrih zagorskih kuharica i  kuhara mogli odabrati samo sedmero, odlučili smo napraviti svojevrsnu predselekciju. Tema ovogodišnjeg Zagorskog chefa je meso zagorskog purana, zagorski mlinci i orasi. Predselekcija će se vršiti na sljedeći način:

Kandidati trebaju ukratko opisati glavno jelo i desert koji bi  spravljali  od zadanih namirnica: puran, mlinci i orasi. Povjerenstvo za odabir kandidata u sastavu od tri člana odabrat će sedmero kuhara, na temelju Vaše inovativnosti i  tradicionalno-moderne kombinacije zadanih namirnica u opisu odnosno konceptu jela koji je obavezan dio Vaše prijave.

Svrha ovakvog postupka nije vrednovanje jela na neviđeno (dakako da to nije moguće dok se jelo ne pripremi i kuša) već pokušaj da se na natjecanju okupe chefovi što različitijih stilova i ideja, da bi se tijekom samog događaja pokazala maksimalna raznolikost u pristupu temi i namirnici.

Pozivamo sve zainteresirane kuharice i kuhare restorana s područja  Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave dostave najkasnije do 10. listopada 2017. godine na adresu: Krapinsko-zagorska-županija, Ured župana, Magistratska 1, Krapina ili na mail adresu: ana.pavic@kzz.hr.

Dodatne informacije možete dobiti na br. telefona  091 329 2120 i e-mail ana.pavic@kzz.hr

Prijava mora sadržavati: ime i prezime, e-mail adresu, adresu stalnog boravka, broj telefona, naziv restorana iz kojeg dolazite, recept i opis odnosno koncept jela na navedenu temu.

Nadamo se da će vas ovogodišnja tema nadahnuti jer naš zajednički cilj je čuvati ono najbolje od tradicije i  promovirati modernu autentičnu kuhinju koju Zagorje može ponuditi i najzahtjevnijem gostu.

Veselimo se vašim idejama.  

Ž U P A N
Željko Kolar