Zagorje
Bajka na dlanu

Dan Općine Krapinske Toplice

Datum objave: 21. srpnja 2018.

Župan Željko Kolar je u svom pozdravnom govoru najavio kako se do kraja godine očekuje izdavanje građevinske dozvole za gradnju nove trodijelne sportske dvorane osnovne škole u Krapinskim Toplicama te naglasio kako će u sljedeće tri godine najveće investicije Krapinsko-zagorske županije biti upravo na području ove općine. „Donijeli smo odluku da krećemo u jedan od najvećih projekata posljednjih 30 godina – dogradnju specijalne bolnice. 75 soba, 4 apartmana, wellness i spa centar, dodatni bazen i podzemna garaža. Idejno rješenje je gotovo i  krećemo s natječajem za sam projekt“ – rekao je župan Kolar te naglasio kako će se zbog veličine investicije pričekati promjena financijske omotnice, kako bi se dogradnja mogla sa 85% financirati iz europskih fondova. „U posljednjih smo nekoliko godina uložili oko 7 milijuna kuna u županijske ceste na području općine Krapinske Toplice, a pred nama su i ulaganja u ceste u samom središnjem naselju“ – rekao je župan Kolar te okupljenima čestitao Dan Općine.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki je, uz čestitke za Dan Općine, istaknula kako su Krapinske Toplice lučonoša našeg najljepšeg frtalja svijeta na području zdravstvenog turizma i zdravstva uopće te kao takve čine važan dio zagorske Bajke na dlanu.

Okupljene su pozdravili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH saborski zastupnik Žarko Tušek, izaslanik gradonačelnika Zagreba Josip Držaić te domaćini – načelnik Ernest Svažić i predsjednik Općinskog vijeća Zvonko Očić.

Među okupljenima na svečanoj sjednici bili su i zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko FerekJambrek, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mario Antonić i saborski zastupnik Marko Vešligaj.

Na sjednici su i uručena ovogodišnja općinska priznanja, dok su u popratnom programu nastupili članice i članovi KUD-a Zlatko Baloković.


Fotogalerija