Zagorje
Bajka na dlanu

Javni poziv na izbor kandidata za natjecanje na II manifestaciji “Zagorski chef” Krapinsko-zagorske županije

Datum objave: 12. srpnja 2012.

KLASA: 334-01/12-01/04

URBROJ:2140/01-02-12-1

Krapina, 12.07.2012.

 

 

J A V N I   P O Z I V

 na izbor kandidata za natjecanje na II manifestaciji  „Zagorski chef“

Krapinsko-zagorske župnije

 

 

S osobitim zadovoljstvom Krapinsko-zagorska županija najavljuje održavanje II  „Zagorskog chefa“, 27.09.2012.. godine. u Termama Jezerčica, manifestacije kojoj je cilj promovirati autohtone zagorske proizvode i najbolje od gastronomije Zagorja.

Kao i lani, manifestacija je zamišljena kao natjecanje sedam chefova. Da bismo od svih dobrih zagorskih kuharica i  kuhara mogli odabrati samo sedmero, odlučili smo napraviti svojevrsnu predselekciju. Tema ovogodišnjeg Zagorskog chefa je bagremov med, proizvod koji svojom kvalitetom nadmašuje kvalitetu meda s drugih područja, što je potaknulo Krapinsko-zagorsku županiju da pokrene  registraciju Županijske robne marke BAGREMOV  MED ZAGORSKIH BREGA. Uz bagremov med u spravljanju jela koristit će se meso domaće patke, buča, bučino ulje i koštice.

 

Predselekcija će se vršiti na sljedeći način:

 

Kandidati trebaju ukratko opisati glavno jelo i desert koji bi  spravljali  na temu bagremovog meda, domaće patke, buče, bučinog ulja i bučinih koštica.

Povjerenstvo za odabir kandidata u sastavu od tri člana odabrat će sedmero  kuhara, na temelju vaše inovativnosti i  tradicionalno-moderne kombinacije zadanih namirnica u  opisu odnosno konceptu jela koji je obavezan dio vaše prijave.

Svrha ovakvog postupka nije vrednovanje jela na neviđeno (dakako da to nije moguće dok se jelo ne pripremi i kuša) već pokušaj da se na natjecanju okupe chefovi što različitijih stilova i   ideja, da bi se tijekom samog događaja pokazala maksimalna raznolikost u pristupu temi i namirnici.

Pozivamo sve zainteresirane kuharice i kuhare restorana s područja  Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave dostave najkasnije do 31.srpnja 2012. godine na adresu: Krapinsko-zagorska-županija, Kabinet županice, Odsjek za promociju, Magistratska 1, Krapina. 

Prijava mora sadržavati: ime i prezime, e-mail adresu, datum rođenja, adresu stalnog boravka, broj telefona, naziv restorana iz kojeg dolazite i kratki opis odnosno koncept jela na navedenu temu.

 

Nadamo se da će vas ovogodišnja tema nadahnuti. Naš je cilj čuvati ono najbolje od tradicije da bi se promovirala moderna autentična kuhinja koju Zagorje može pružiti svakom gostu.

 

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona:  091 329 2120 i e-mail: ana.pavic@kzz.hr, Ana Pavić – viša referentica za promociju Županije.

 

Veselimo se vašim idejama.  

 

 

 

                                                                    OBNAŠATELJICA DUŽNOSTI ŽUPANA

                                                                                 – ZAMJENICA ŽUPANA

                                                                                    Sonja Borovčak