Zagorje
Bajka na dlanu

Javni poziv na izbor kandidata za natjecanje na III. manifestaciji „Zagorski chef“

Datum objave: 3. listopada 2013.

Kao i prošlih godina, manifestacija je zamišljena kao natjecanje sedam chefova. Da bismo od svih dobrih zagorskih kuharica i kuhara mogli odabrati samo sedmero, odlučili smo napraviti svojevrsnu predselekciju. Tema ovogodišnjeg Zagorskog chefa je autohtona zagorska jabuka i svinjetina.

Predselekcija će se vršiti na sljedeći način:

Kandidati trebaju ukratko opisati glavno jelo i desert koji bi spravljali na temu zagorske autohtone jabuke i svinjetine. Povjerenstvo za odabir kandidata u sastavu od tri člana odabrat će sedmero kuhara, na temelju vaše inovativnosti i tradicionalno-moderne kombinacije zadanih namirnica u opisu odnosno konceptu jela koji je obavezan dio vaše prijave.

Svrha ovakvog postupka nije vrednovanje jela na neviđeno (dakako da to nije moguće dok se jelo ne pripremi i kuša) već pokušaj da se na natjecanju okupe chefovi što različitijih stilova i ideja, da bi se tijekom samog događaja pokazala maksimalna raznolikost u pristupu temi i namirnici.

Pozivamo sve zainteresirane kuharice i kuhare restorana s područja Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave dostave najkasnije do 18. listopada 2013. godine na adresu: Krapinsko-zagorska-županija, Kabinet župana, Odsjek za promociju, Magistratska 1, Krapina ili na mail adresu ana.pavic@kzz.hr

Dodatne informacije možete dobiti na br. telefona 091 329 2120.

Prijava mora sadržavati: ime i prezime, e-mail adresu, datum rođenja, adresu stalnog boravka, broj telefona, naziv restorana iz kojeg dolazite, recept i opis odnosno koncept jela na navedenu temu.

Nadamo se da će vas ovogodišnja tema nadahnuti. Naš je cilj čuvati ono najbolje od tradicije da bi se promovirala moderna autentična kuhinja koju Zagorje može pružiti svakom gostu.

Veselimo se vašim idejama.

Ž U P A N
KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
Željko Kolar