Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. svibnja 2014.

Poštovane/i,

iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na javno predavanje

„SEKSUALNO NASILJE“

koje će se održati u

srijedu, 14. svibnja 2014. godine, s početkom u 10h u Gradskoj vijećnici Grada Zlatara

(Park hrvatske mladeži 2) u Zlataru

 

Cilj ovog predavanja je upoznavanje s osnovnim pojmovima vezanim uz problematiku seksualnog nasilja te upoznavanje sa mogućim mehanizmima zaštite (Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja). Predavačica će biti Antonija Hojt Ilić, prof. socijalne pedagogije (Ženska soba, voditeljica programa za mlade). Javno predavanje održati će se uz podršku Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko – zagorske županije. Nakon predavanja Irena Sarta, savjetnica u Uredu za ravnopravnost spolova Vlade RH predstaviti će Konvenciju Vijeća Europe za prevenciju i suzbijanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatiju pod nazivom Istanbulska konvencija.

Iskreno se nadamo da ćete odvojiti svoje vrijeme i pridružiti nam se kako bi zajedno razmijenile/i svoja iskustva, i otvorile/i ovu važnu temu.

Javno predavanje je sastavni dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske „Moj glas protiv nasilja“/“My voice against violence“ koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS). Projekt se odvija u suradnji sa dvije partnerske organizacije: Ženska soba – Centar za seksualna prava i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

 

Srdačan pozdrav,

Antonija Hojt Ilić, prof. socijalne pedagogije, Ženska soba

Tajana Broz, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije