Zagorje
Bajka na dlanu

Obilježen Dan Općine Bedekovčina

Datum objave: 5. prosinca 2017.

Među uzvanicima na proslavi Dana Općine Bedekovčina bio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić koji je čestitajući Dan Općine istaknuo da Bedekovčinu karakterizira sinergija šire društvene zajednice i same Općine kao institucije. „U Bedekovčini  svi dobro, mudro i pametno participiraju u jednom dobrom suživotu i stvaraju dobro društvo, gdje se svi osjećaju uključenima“ -istaknuo je potpredsjednik Hrvatskog sabora Hajdaš Dončić te čestitao Općinskom vijeću, načelniku i njegovom zamjeniku na izvrsnim rezultatima u proteklom razdoblju i zaželio nastavak istih u budućnosti.

Župan Željko Kolar je u svojem obraćanju istaknuo veliki značaj brze ceste za čitavu općinu Bedekovčina te najavio ulaganja Krapinsko-zagorske županije u školstvo na području Bedekovčine. „U budućnosti će naš prioritet na području Bedekovčine biti školstvo. Pripremili smo dva velika projekta – kompletnu energetsku obnovu srednje škole Bedekovčina i izgradnju centara izvrsnosti u poljoprivredu za ovu regiju“ – rekao je župan Kolar te prisutnima čestitao Dan Općine i Župe Bedekovčina.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasa Hubicki je stanovnicima Bedekovčine čestitala blagdan svete Barbare – Dan Općine i Dan Župe Bedekovčina.  „Bedekovčina je prelijepa sa svim svojim različitostima, svim svojim društvenim aktivnostima i svim onime što Općina Bedekovčina prati, a to je razvoj i život općine od najmanjih nogu do starosti“ – poručila je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki.

Načelnik Darko Ban okupljenima je prezentirao poduzete aktivnosti u proteklom razdoblju te zajedno sa svojim zamjenikom Jankom Buzjakom i predsjednikom Općinskog vijeća Željkom Novoselom uručio općinska priznanja i zahvalnice. 

U ime zagorskih gradonačelnika i načelnika okupljenima se obratio načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić. Svečanoj sjednici nazočio je i saborski zastupnim Marko Vešligaj.


Fotogalerija