Zagorje
Bajka na dlanu

Održan sastanak župana Kolara, gradonačelnika i načelnika

Datum objave: 11. veljače 2018.

Na dnevnom redu bile su sljedeće teme Primjena Zakona o zaštiti životinja, Program zaštite divljači za jedinice lokalne samouprave, Provedba projekta Krapinsko-zagorska županija – prijatelj djece, poziv jedinicama lokalne samouprave za uključivanje.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako će Krapinsko-zagorska županija napraviti sve da pomogne jedinicama lokalne samouprave da provedu zakon o zaštiti životinja što je najbolje moguće te  se posebno osvrnuo na financijska sredstva potrebna za provođenje zakona. “Kolege načelnici i gradonačelnici nisu planirali takva sredstva u proračunu i bili su neugodno iznenađeni sa cijenom usluga koja je potrebna za zbrinjavanja jednog psa, 29 kuna plus PDV, što je više nego što se primjerice negdje izdvaja za djecu u vrtićima. Mi jesmo naravno prijatelji životinja, želimo ih zaštititi, no u pojedinim dijelovima zakona ipak se malo pretjeralo” – rekao je župan Kolar te kao jednu od nelogičnosti u Zakonu istaknuo predviđeno koordinacijsko tijelo koje sa predviđenih više od 60 članova ne može biti funkcionalno. Izlaganje o primjeni Zakona o zaštiti životinja održala je viša veterinarska inspektorica Vesna Petek.

Okupljene gradonačelnike i načelnike je s provedbom projekta „Županija-prijatelj djece“ upoznala potpredsjednica društva Naša djeca Hrvatske Sonja Borovčak. “Naše lokalne sredine vode brigu o djeci i svjesne su da se ulaganje u djecu isplati i da će im se to jednog dana vratiti, a Krapinsko-zagorska županija je na pravom putu da postane prva županija koja će nositi laskavu titulu Županija-prijatelj djece “– rekla je Sonja Borovčak. O posebnom Programu zaštite divljači za jedinice lokalne samouprave govorio je tajnik Lovačkog saveza Krapinsko-zagorske županije Mario Vodolšak


Fotogalerija