Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 7. svibnja 2015.

Cilj Projekta „Zlata vrijedan“ je promocija poljoprivredne proizvodnje, te pozitivnih uspješnih priča iz hrvatske poljoprivrede, te se i Krapinsko-zagorska županija odlučila uključiti u navedeni projekt.

Izrađeni su polazni kriteriji za nominaciju najboljih iz svake Županije od kojih će stručni žiri sastavljen od predstavnika Ministarstva poljoprivrede, predstavnika Večernjeg lista, predstavnika Hrvatske poljoprivredne komore, HRT-a, Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika  i pobjednika prošlogodišnjeg izbora  izabrati će se 21 OPG (po jedan iz svake Županije) koji će ući u uži krug. Ove godine uvedena je i kategorija Mlada nada, gdje će se izabrati najbolji mladi poljoprivrednik.

Po izboru 21 OPG-a, Večernji list će od sredine kolovoza u svojim izdanjima napraviti priče o svakom pojedinačnom OPG-u, otvoriti će se i posebna Internet stranica gdje će ove priče biti objavljene te će čitatelji moći glasati za svoje favorite.

Od 21 Mlade nade, žiri će odabrati tri od kojih će odabrati najboljeg, a njihove priče će također biti objavljene u Večernjem listu.

Najboljim OPG-ovima nagrade će biti uručene na posebno organiziranoj velikoj svečanosti 11. rujna 2015. godine na poljoprivrednom gospodarstvu Skelin.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane OPG-ove da ispunjeni obrazac za prijavu (u prilogu) dostave najkasnije do 13. svibnja 2015. godine na adresu: Krapinsko-zagorska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, Magistratska 1, 49 000 Krapina ili na e-mail: ivanka.kuscar@kzz.hr.

Za sve dodatne informacije molimo da se obratite pozivom na broj telefona: 049/329-084 ili  na gore navedeni mail.