Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 1. lipnja 2020.

Sajam udruga je ove godine organiziran online te je i simbolično održan 30. svibnja 2020. godine, kada je pokrenuta mrežna stranica https://udrugekzz.info/ kojoj je primarni cilj na jednom mjestu okupiti udruge s područja Krapinsko-zagorske županije. Na ovoj stranici mogu se pogledati predstavljanja udruga, njihove aktivnosti i informacije koje žele podijeliti. Udruge mogu koristiti stranicu za objavu aktivnosti te dodavati vijesti, događanja, kvizove, video zapise, publikacije i razne druge zanimljive i korisne sadržaje. Također, mogu se pronaći i informacije o tijelima i povjerenstvima u kojima sudjeluju udruge kao što su Savjet za razvoj civilnog društva, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije, Savjet mladih Krapinsko-zagorske županije i drugi.

Nakon inicijalnog otvorenja, stranica ostaje aktivna te će se nadograđivati prema potrebama, a važno je istaknuti i da se udruge mogu i dalje prijavljivati. Stranica je namijenjena svim udrugama s područja KZŽ te onima koji se žele uključiti u rad udruga i doprinijeti razvoju civilnog društva u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Izrada weba za potrebe održavanja 15. Sajma udruga sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz projekt „Lokalni info-centar za mlade Zagor“ te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Osim navedenoga izradu weba sufinancira i Ured za udruge Vlade RH u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kroz projekt “Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica.