Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. prosinca 2011.

 

Na temelju Strategije ruralnog razvoja Krapinsko-zagorske županije 2011.-2013. (Službeni glasnik 15/2011 ) Krapinsko-zagorska županija raspisuje:

 

JAVNI POZIV

za stručno osposobljavanje poljoprivrednika

 

Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa Zagorskom razvojnom agencijom provodi program osposobljavanja i usavršavanja poljoprivrednika za zanimanje:

 

-proizvođač/ica rakija i drugih domaćih aromatiziranih pića

 

Osposobljavanje se provodi temeljem strategije ruralnog razvoja Krapinsko-zagorske županije 2011.-2013.godine kako bi se poljoprivredni proizvođači što bolje pripremili za ulazak u EU.

Cilj edukacije je osposobiti poljoprivrednike korisnike mjera ruralnog razvoja kako bi stručno i sigurno obavljali poslove u pripremi potrebnih sirovina za proizvodnju autohtonih alkoholnih i aromatiziranih pića po tradicionalnim recepturama uz primjenu suvremenih metoda zaštite i higijene u radu.

Ovaj program sufinancira Krapinsko-zagorska županija u iznosu do 70%, a sami polaznici u iznosu do 30%.

Po završetku polaznici dobivaju odgovarajuće potvrde, uz upis u radnu knjižicu. Broj polaznika je ograničen 20 do 30 polaznika, a prednost imaju oni koji se među prvima jave na ovaj poziv.

Polaznici ovog stručnog osposobljavanja su poljoprivrednici koji već imaju vlastitu proizvodnju ili preradu voća.

Program osposobljavanja traje 120 nastavnih sati, a realizirati će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom početkom 2012. godine u popodnevnim satima.

Molimo da se poljoprivrednici zainteresirani za ovu edukaciju prijave sa ispunjenim obrascem koji nalazi na web stranici www.kzz.hr u:

   1. Upravni odjel za poljoprivredu

       Magistratska 1

       49000 Krapina

   2. e-mailom na adresu marina.krog@kzz.hr ; luka.culjak@kzz.hr

   3. telefonom na broj 049/329-084

 

Rok prijave je do 23.12.2011. godine