Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. svibnja 2014.

REPUBLIKA HRVATSKA

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

UPRAVNI ODJEL ZA ZDRAVSTVO,

SOCIJALNU SKRB, UDRUGE I MLADE

Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova

KLASA: 004-02/14-01/11

URBROJ: 2140/01-09-14-2

Krapina, 12. 05. 2014.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije organizira

T R I B I N U 

«Što donosi Zakon o životnom partnerstvu?» 

20. svibnja 2014 godine (utorak) u Staroj zgradi policije u Zaboku u 18.00 sati.

 

Na tribini će govoriti Marko Jurčić, koordinator Udruženja Zagreb Pride koji će predstaviti kampanju za donošenje Zakona o životnom partnerstvu te osnovne sadržaje prijedloga Zakona o životnom partnerstvu i Marina Milković, psihologinja i aktivistkinja koja će predstaviti rezultate istraživanja «Životi LGBTIQ osoba» u Republici Hrvatskoj.

Diljem svijeta 17. svibnja obilježava se Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije sa ciljem podizanja svijesti o nužnosti borbe protiv predrasuda i diskriminacije prema osobama homoseksualne orijentacije te prema transrodnim i transeksualnim osobama. Ovaj je datum odabran jer je 17. svibnja 1990. godine homoseksualnost uklonjena kao bolest iz Međunarodne klasifikacije bolesti Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Homofobija se temelji na predrasudama, strahu ili mržnji prema homoseksualnosti i homoseksualnim osobama te manifestira na različite načine, od verbalnih uvreda do fizičkog nasilja. Homofobija je diskriminacija osoba temeljem njihove seksualne orijentacije što je protivno važećim zakonima Republike Hrvatske.

Pozivamo Vas da se odazovete pozivu i prisustvujete tribini.

PREDSJEDNICA

ŽUPANIJSKOG POVJERENSTVA

Tajana Broz, dipl. polit.