Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 15. lipnja 2018.

Željene programe obrazovanja kandidati za upis prijavljuju elektroničkim putem preko mrežne stranice (www.upisi.hr) Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISPuSŠ), a na temelju natječaja za upis koji se objavljuju na mrežnim stranicama i oglasnim pločama srednje škole i osnivača.

Sukladno točci XV. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019., Krapinsko-zagorska županija (dalje u tekstu: KZŽ) i na svojim web stranicama objavljuje  natječaj (i poveznice k web stranicama srednjih škola s natječajem) za upis učenika u prvi razred srednjih škola sa svog područja u školskoj godini 2018./2019.

Za KZŽ-u u Strukturi razrednih odjela i broju učenika I. razreda srednjih škola u školskoj godini 2018./2019., 1. dio – srednje škole kojima je osnivač Republika Hrvatska, jedinice  lokalne samouprave te jedinice područne (regionalne) samouprave, utvrđeno je 1.322 upisnih mjesta u 59 razredna odjela.  

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s CARNET-om sve o upisima objavljuje na već spomenutoj mrežnoj stranici https://www.upisi.hr/upisi/ , gdje su također objavljeni i svi dokumenti koji reguliraju tu materiju.

Nadalje, u suradnji s Partnerskim vijećem za tržište rada KZŽ te u skladu s važećim  županijskim Pravilnikom o stipendiranju učenika i studenata (Sl.gl. KZŽ broj 28./16. i 32./17.), za školsku godinu 2018./19. deficitarni su sljedeći srednjoškolski obrazovni programi: zidar, keramičar, vodoinstalater, stolar i konobar. I svaki učenik koji školske godine 2018./19.  upiše taj obrazovni program, nakon raspisivanja županijskog natječaja, po dostavi potvrde o upisu, ostvaruje pravo na stipendiju.

I na kraju, iznimno je važno kontinuirano pratiti sve informacije dostupne na CARNET-ovoj mrežnoj stranici , budući da će ondje biti objavljeni uvjeti i kriteriji vrednovanja upisa u programe obrazovanja, svi postupci vezani uz prijave, te ostali ažurirani podaci, važne obavijesti i detaljne upute za rad sa sustavom.

Želimo vam mnogo uspjeha pri upisu u željene programa i  srednje škole kao i otvaranju novog, uzbudljivog poglavlja u životu.