Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 7. ožujka 2011.

Međunarodni dan žena ove godine slavi svoj 100. rođendan. Svake se godine diljem svijeta održava na tisuće događaja uz 8. ožujak, Međunarodni dan žena, kako bi – između ostaloga – inspirirao žene da proslave dosadašnja postignuća, ali i krenu u nova. Krapinsko-zagorska županija, u suradnji s Manjinskom ženskom udrugom „Terem“ i Pučkim otvorenim učilištem Krapina priprema dva programa uz ovaj dan.

Večeras, 7. ožujka u Maloj dvorani Pučkog učilišta u Krapini s početkom u 18,00 sati otvara se izložba likovnih radova ruskih i ukrajinskih slikarica Larise Kralj, Milica Spinčić, Žanne Erdelji i Ankice Verhas, a izložbu će otvoriti zamjenica župana Sonja Borovčak.

Sutra, 8. ožujka s početkom u 10 sati, također u Maloj dvorani u Krapini, održat će se okrugli stol s temom „Ravnopravnost žena stoljeće nakon…“. Bit će ovo prigoda za raspravu o ulozi žena u društvenom i političkom životu, zapošljavanju, obitelji i drugome. O ovim će temama govoriti Sonja Borovčak, Mirjana Jurman, Dunja Horvat, Andreja Jurić, Tanja Tenšek, Dunja Špoljar i Tajana Broz.