Zagorje
Bajka na dlanu

100 godina DVD-a Lobor – Župan Kolar: “Vatrogasci su prva snaga na koju možemo računati kad su u pitanju prirodne nepogode”

Datum objave: 23. srpnja 2023.

DVD Lobor proslavilo je veliku obljetnicu – 100 godina postojanja. Tim je povodom u Loboru u subotu, 22. srpnja 2023. održana svečana sjednica društva uz mimohod svečanog ešalona i milenijsku fotografiju koju je snimio Šime Strikoman kako bi zabilježio ovaj povijesni trenutak.

Veliki jubilej loborskim vatrogascima čestitao je župan Željko Kolar zahvalivši vatrogascima za sve ono što čine za zaštitu ljudi i imovine. „Vatrogasci su odavno prestali biti društvo koje se bavi samo gašenjem požara već su prva snaga na koju možemo računati i na koje i ja kao župan računam kad su u pitanju prirodne nepogode“, rekao je župan Kolar te uručio predsjedniku DVD-a Lobor Tomislavu Rizmanu zahvalnicu za 100 godina časnog i uspješnog rada zaštite imovine i ljudi.

Uz župana, proslavi su bili nazočni glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, počasni građanin Lobora i bivši predsjednik Vlade demokratskog jedinstva Franjo Gregurić, načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih i predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Stjepan Skuliber.


Fotogalerija