Zagorje
Bajka na dlanu

100% ZAGORSKO: Okusi i mirisi Zagorja preseljeni na zagrebački Europski trg

Datum objave: 15. rujna 2023.

Na Europskom trgu u Zagrebu se 15. i 16. rujna 2023. godine održava još jedno izdanje manifestacije 100% ZAGORSKO.

100% ZAGORSKO je manifestacija prodajno-izložbenog karaktera na kojoj će se izlažu poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Mirise i okuse zagorske tradicije na predstavlja 37 izlagača, koji Zagrepčanima i njihovim gostima nude bučino ulje, med, zimnica,  povrće, voće i ljekovito bilje, vina i sokovi,, rakije i likeri, sirevi,  suhomesnati proizvodi te proizvodi tradicijske i kućne radinosti… U animacijskom programu sviraju „Hands & Voice“ i Črleni lajbeki, a sve posjetitelje i prolaznike zabavljaju i Krapinski neandertalci—Pleme spiljskog medvjeda.

Izlagače su u petak obišli župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, koji su ovom prilikom istaknuli odličnu čvrstu vezu Zagorja i Zagreba te njihovu međusobnu odličnu suradnju.

„Mi smo ovdje blizu, Zagrepčanke i Zagrepčani su naučeni na kvalitetu naših proizvoda, jer imaju svoje stalne dobavljače i ovo je prilika da im se zahvalimo na suradnji koja traje svih 365 dana u godini, da ih informiramo što imamo novo u turističkoj ponudi Krapinsko -zagorske županije i što su naši proizvođači novo pripremili u svojim asortimanima“, istaknuo je nakon obilaska župan Kolar te dodao kako je ovo prilika da se boje, okusi i mirisi Zagorja bar na jedan dan presele na Europski trg u Zagreb.

„Pozivamo sve građane Zagreba da dođu na 100% Zagorsko. To je sada već 13. put u Zagrebu. Zagorje, odnosno Krapinsko – zagorska županija je naš partner. Jako puno Zagrepčana ide za vikend i živi i radi u Krapinsko – zagorskoj županiji, pa putuje u Zagreb. Postoje mnoge veze između nas i Hrvatskog zagorja, međutim ono na što bih htio staviti naglasak ovih dana je da građani dođu i da vide tu kulturnu baštinu Hrvatskog zagorja i gastronomsku ponudu, nemojmo to zaboraviti. Sigurno se neće razočarati, tako da danas i sutra, neka dođu na Europski trg“, poručio je gradonačelnik Tomašević.

 

Trajanje manifestacije 100% Zagorsko u Zagrebu:

u petak, 15. rujna od 8,00 do 22,00 sata,

u subotu, 16. rujna  od 8,00 do 20,00 sati.


Fotogalerija